Home Izdvojeno FOTO Djeca i mladi spremni za Županijsko i Državno natjecanje u vatrogastvu

FOTO Djeca i mladi spremni za Županijsko i Državno natjecanje u vatrogastvu

PODIJELITE

Kakva je budućnost hrvatskog  vatrogastva moglo se vidjeti danas u Kučama. Ondje je na terenu NK Turopoljca održano Gradsko natjecanje djece i mladeži u vatrogastvu. Nastupilo je 48 ekipa, a svaka je imala deset članova. Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije kategorije, jedna za djecu od 6 do 12 godina i druga za mladež od 12 do 16 godina.

Natjecanje se odvijalo prema pravilniku Hrvatske vatrogasne zajednice. Djeca su pokazala svoju spretnost u nošenju brentača i gađanju meta, a mladež je nastupila na poligonu te su trčali štafetu.

-Ove godine djeca koja su osvojila prva tri mjesta idu na Županijsko natjecanje, dok mladež ove godine nema Županijskog natjecanja jer prošlogodišnji rezultati mladeži koji su u Županiji osvojili među prva tri mjesta idu na Državno natjecanje koje se održava 4. rujna u Puli. Mi u cijeloj Zagrebačkoj Županiji dajemo 6 ekipa na to natjecanje, a od njih šest, četiri su iz Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice. To su muška mladež iz DVD-a Mraclin i DVD-a Velika Buna, te mladež žene iz DVD-a Kuče i DVD-a Ribnica.- rekao nam je Dalibor Mrakovčić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

Dodao je kako su DVD-ovi s područja grada Velike Gorice poznati  po uspjesima u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. -Ovo je naša budućnost, ako 10% od ovih mladih i djece ostane u vatrogascima, to će biti uspjeh za našu zajednicu.- rekao je Mrakovčić.Vatrogasni natjecanje - gradsko_9-Djeca su pokazala dobru vještinu, imaju volju za vatrogastvo.  Bitno ih je odgajati u ovom duhu jer tako bolje razumiju što je to vatrogastvo i zaštita od požara, od ovako malih kasnije nastaju profesionalci.-istaknuo je Borislav Turan, zapovjednik Javne vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

Petar Vinetić iz DVD-a Mraclin od malena je u vatrogascima, dugogodišnje iskustvo pridonijelo je da njegova ekipa danas odnese pobjedu na Gradskom natjecanju. -Bilo je super, za natjecanje smo se pripremali dva tjedna. Imamo cijevnu grupu, oni spajaju cijevi, imamo ove koji ciljaju i pumpaju i zapovjednika.- rekao je Petar.

Josip Vukašinec, voditelj vatrogasne mladeži DVD-a Mraclin podsjetio je da je muška mladež već godinama prva u ovakvim natjecanjima te da su prošle godine na Državnom prvenstvu u Čakovcu osvojili drugo mjesto. -Član sam DVD-a Mraclin oko 15 godina i prošao sam sve uzraste i natjecanja u vatrogastvu. Treniramo dva do tri puta tjedno. Već je godinama tradicija da DVD Mraclin pobijedi na Gradskom natjecanju.-Vatrogasni natjecanje - gradsko_12Predsjednik DVD-a Kuče, Krunoslav Milatović, zadovoljan je organizacijom. -Kučani su jako dobri, imamo tri ekipe djece. Kompletna staza, poligon i štafetna utrka posloženi su na terenu NK Turopoljca i zato im zahvaljujemo na suradnji.-

REZULTATI NATJECANJA

MM: 1.DVD Mraclin, 2.DVD Buševec, 3.DVD Velika Buna

MŽ: 1.DVD Kuče, 2.DVD Ribnica, 3.DVD Novo Čiče

DM: 1.DVD Novo Čiče, 2.DVD Ribnica, 3.DVD Velika Buna

DŽ: 1.DVD Rakitovec, 2.DVD Ribnica, 3.DVD Kuče

[print_gllr id=49854]