Home Izdvojeno FOTO Odlični Francuzi ponovno nastupili na VGBrass festivalu

FOTO Odlični Francuzi ponovno nastupili na VGBrass festivalu

PODIJELITE
Foto: Zlatko Srbelj

Još jedan koncert na otvorenome, u sklopu 10. izdanja VGBrass festivala oduševio je brojne Velikogoričane i njihove goste. Nakon što je u srijedu orkestar Bobana Markovića rasplesao publiku, sinoć je u Parku dr. Franje Tuđmana nastupio francuski sastav Les Trompettes de Lyon i ponovno oduševio svojim načinom izvedbe. ‘Petorica veličanstvenih’ uz kostimografiju i koreografiju te odličnu glazbu, pripremili su domaćinima nezaboravan koncert. Ovaj sastav u Velikoj Gorici nastupio je i prije dvije godine kada je dobio stajaće ovacije, a ni sinoć nije bilo ništa manje zanimljivo.

-Ove godine imamo zaista zvučna imena umjetnika koji znaju držati intenzitet i privući publiku. Les Trompettes de Lyon izlazili su tri-četiri puta na bis. Nakon prve večeri i nastupa orkestra Bobana Markovića, mislim da je dostojan nastavak festivala. –rekao nam je Tomislav Špoljar, umjetnički voditelj VGBrass festivala. VGBrass festival 2016 - Les Trompettes de Lyon (17)Foto: Zlatko Srbelj

Istaknuo je da se manifestacija prvi put održava na otvorenome pa publika ima jasniju viziju o tome što je VGBrass festival, a ujedno ih se privlači i u koncertne dvorane.

Jubilarno izdanje festivala limene puhačke glazbe završava sutra nastupom zagrebačkog sastava B’sFUNstellation uz trubačku sekciju Jazz orkestra HRT-a. Početak je u 20 sati u Atriju bivše Galerije Kordić.

Foto: Zlatko Srbelj

[print_gllr id=49798]