Home Izdvojeno Dječji spektakl “Rokmeewau”: Pas, ovca i prase u potrazi za Mjesecom

Dječji spektakl “Rokmeewau”: Pas, ovca i prase u potrazi za Mjesecom

PODIJELITE

akcija_Skolarac1

Velikogorički kazalištarci uskoro će svojim najmlađim posjetiteljima prikazati  “Rokmeewau”, novu dječju predstavu čiji su autori glumci Berislav Tomičić, Jasmina Pralija i Igor Baksa. Predstava namijenjena djeci starijoj od četiri godine nastaje u produkciji Scene Gorica pod vodstvom umjetničke voditeljice Ines Bojanić, a glavne će uloge odigrati sami autori projekta. U tijeku su posljednje pripreme za premijeru koja će se održati 18. listopada u dvorani Galženica.

pred

OTVORENA SRCA

“Rokmeewau” je predstava o tri životinjska prijatelja. Pas, Ovca i Prase u potrazi su za Mjesecom. Pas ne može zavijati ako nema Mjeseca i doista je nesretan jer ga sam ne može pronaći, a njegova dva vjerna prijatelja rade sve kako bi mu pomogla na tom putu. Oni ne razumiju jedni druge jer ne govore istim jezikom. Put je neizvjestan, ima neograničeno puno prepreka, ponekad ih naši junaci postavljaju i sami jer su vođeni samo svojim instinktima. Nagrada u toj potrazi nije ni pronađeni Mjesec, ni spoznaja da je došao kraj napornog puta nego neobično prijateljstvo životinja koje manama i vrlinama uvelike nalikuju na ljude. Poruka je jednostavna i duboka: bez obzira tko si, od kuda dolaziš i kakvo nasljeđe imaš, ako si otvorena srca, onda su ti svi putevi otvoreni. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Dunja Niemčić, voditelj radionice klauna Stojan Matavulj, autor glazbe Igor Baksa, a oblikovatelj svjetla je Damir Sirotić.

Nakon premijerne izvedbe, 18. listopada u 18 sati, prva repriza zakazana je već idućeg dana, 19. listopada u 17 sati, također u dvorani Galženica.