Home Izdvojeno Od smijeha do suza: Svi trkači Jesenskog krosa dobili besplatno treniranje

Od smijeha do suza: Svi trkači Jesenskog krosa dobili besplatno treniranje

PODIJELITE

akcija_skolarac3

352 mališana sudjelovalo je u Jesenskom krosu Maraton kluba Velika Gorica. Djeca velikogoričkih osnovnih škola i dječjih vrtića trčala su na dionicama od 25 do 1500 metara u sedam kategorija – bebe, limači, klinci, prvašići, školarci, fakini i tinejdžeri. Najkraću stazu od 25 metara zauzeli su najmlađi sudionici, dok su fakini i tinejdžeri trčali na 1500 metara.

– Ove je godine bio 13. Jesenski kros za predškolsku i osnovnoškolsku dob i uspješno je održan. Zadovoljni smo s odazivom djece, a i vrijeme nas je poslužilo. Na utrci smo imali i male bebače od dvije do tri godine starosti koji su bili i naši najzanimljiviji natjecatelji – rekao je predsjednik Maraton kluba Darko Mišerić.

kros4

U kategoriji beba najbrži su bili Ema Čunčić i Grga Cerjak, među limačima Ema Lastavec i Luka Preložiček, dok su najbži klinci Marija Rade i Nikola Kos. Noa Majetić i Paula Lojen su naj prvašići, a pobjednici u kategoriji Školarci Marko Orešković i Luna Rudolf. Među „fakinima“ su pobjedu izborili Florijan Rožić i Mateja Gršeta, dok su najbrži tinejdžeri Elena Pazman i Karlo Ciban.

Iako je bilo puno smijeha i veselja, na trkačoj stazi bilo je i prolivenih suza.

– Djeca koja nemaju iskustva s trčanjem na početku se zalete, pogotovo kod trčanja na 700 ili 1500 metara. Prvih 200 metara jako brzo istrče, a onda im je sve teže pa i odustaju – objasnio je Mišerić.

kros5

Iz Maraton kluba ističu kako je svaki trkač dječjeg jesenskog krosa zaslužio besplatno treniranje do kraja listopada u njihovoj atletskoj školi. Prijave su moguće svakog ponedjeljka, srijede ili petka prije treninga u 19:15 u prostorijama kluba ispod sjevernog dijela zapadne tribine ŠRC Radnik.

– U 19:30 počinje trening, a za njega ne zaboravite uzeti športsku opremu. U istom terminu možete preuzeti i diplome sa slikom ako ih niste preuzeli nakon proglašenja pobjednika na dan trke. I ovoga puta koristimo priliku da pozovemo obitelji Velike Gorice da nam se pridruže u našim programima: za djecu od najmanjeg uzrasta pripremili smo izvrstan program Atletske škole, za roditelje smo osigurali Život u pokretu, program škole trčanja, koja uključuje planinarenje, rolanje i biciklizam, a sve ostale pozivamo na našu tjednu Kros Ligu koja se održava svakog utorka na staroj pisti, dođite i trčite s nama, još imate vremena pripremiti se za Turopoljsku utrku – poručio je predsjednik Kluba Darko Mišerić.