Home Izdvojeno Antistres terapija na Dionizijskim svečanostima

Antistres terapija na Dionizijskim svečanostima

PODIJELITE

Na jelovniku  je predviđen šaran na rašljama, pečena šunka u kruhu i lovački gulaš s veprovinom kao i Globi (poslastica) i Conditum Paradoxum (rimsko desertno vino) 

MASIRAT ĆE VAS RIMLJANKE

Gelovi, kremice i eterična ulja nisu samo dio novog vremena. Ljepota i higijena cijenila se i u rimsko doba. Kako su to radili „naši“ stari Rimljani možete doznati već u nedjelju na njihovoj nekadašnjoj, a dobro očuvanoj lokaciji u Šćitarjevu.

Ovogodišnje Dionizijske svečanosti u Andautoniji posvećene su baš tjelesnoj njezi i to unutarnjoj  i vanjskoj. Svi koji žele mogu se predati Rimljankama maserkama. One dobro znaju kako Vas mogu opustiti.

Mladen-Zagorac

–  Čak se netko može tamo na onu klupu leći i dati masirati od jedne zgodne Rimljanke  –  priča nam Mladen Zagorac, predsjednik Udruge Andautonija.

 –  Danas je takvo vrijeme gdje je sve brzo, naglo, hitno, više nemamo jedan za drugoga vremena i trebali bi se prisjetiti toga da se može i drugačije živjeti, a kako su nekada na ovom našem području živjeli stari Rimljani  –  kaže Zagorac.

PRIPREMITE NAJBOLJI GULAŠ

A Rimljani su bili poznati hedonisti i znali su uživati. I Vi ćete moći degustirati hranu kakvu su oni pripremali i ispijati pića pripremljena prema starim rimskim receptima. Na jelovniku  je predviđen šaran na rašljama, pečena šunka u kruhu i lovački gulaš s veprovinom kao i Globi (poslastica) i Conditum Paradoxum (rimsko desertno vino).

Ako ste natjecateljskog duha, pripremite najbolji rimski gulaš. „Apicius“ će osobno ocjenjivati i nagraditi najbolje kuhare. Na natjecanje poziva sve udruge, klubove i društva.

–  Dionizijske svečanosti važne su kako bi naš lokalitet i povijest kakvu imamo ovdje približili našim mještanima i gostima. S druge strane bitno je da imamo jedan lijepi i ugodan dan u kojem se svi veselimo  –  ističe Zagorac.

KUPUJTE NA RIMSKOJ TRŽNICI

Na Dionizijskim svečanostima bit će organizirano i sajmište u duhu rimske tržnice. Cilj Udruge Andautonija je povezati sve domaće proizvođače voća i povrća kako bi i putem rimske tržnice prezentirali svoje kvalitetne proizvode.

Nedjeljna manifestacija počinje u 15 sati, dok će službeni završetak u 20 sati obilježiti logorska vatra. Ali tu fešta ne završava. Slijedi onaj neslužbeni dio na koji su svi pozvani, a koji će pak obilježiti pjesma, ples i ugodno druženje. Baš kako je to nekad bilo ovdje u Andautoniji.

ŠEST GLAVNIH DOGAĐANJA

1. Program za djecu

2. Predstava: Povijest Andautonije, izvodi: Scenska radionica Udruge Andautonija

3. Rimski logor

4. Rimska jela

5. Večernji koncert

6. Kvadriga

Arheološki park bit će cijeli dan otvoren za posjetitelje.

Kako je u Andautoniji bilo prošle godine pogledajte u galeriji slika.

[print_gllr id=1463 display=short]

I u video prilogu.