Home Izdvojeno Tuča veličine graška pogodila velikogoričko i zagrebačko područje

Tuča veličine graška pogodila velikogoričko i zagrebačko područje

PODIJELITE
foto: Arhiva

Grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom tučom u petak poslijepodne je pogodilo područje Velike Gorice i Turopolja, ali i šire zagrebačko područje. Padala je tuča veličine graška, a mjestimice i veća, javljaju nam građani s terena. Iznimno jako nevrijeme s tučom zahvatilo je područje Kravarskog. U županijskom centru 112 još nemaju dojava o eventualnim oštećenjima na objektima i automobilima, odnosno na poljoprivrednim kulturama. Možemo samo pretpostaviti što bi za poljoprivrednike značila šteta u voćnjacima i vinogradima uoči berbe jabuka i grožđa.

Vatrogasci iz JVP Velika Gorica kažu da nisu imali izlazaka na intervencije.

VRTLOG VLAŽNOG ZRAKA

Od meteorologinje Državnog hidrometeorološkog zavoda Dunje Plačko Vršnak doznajemo da je poslijepodnevna tuča rezultat porasta temperature zraka za nekoliko Celzijevih stupnjeva u odnosu na jučer te vrtloga vlažnog i nestabilnog zraka koji se u atmosferi zadržava već nekoliko dana.

–  Današnja temperatura zraka zbog djelomice sunčanog vremena narasla je na 22 Celzijeva stupnja i zbog dosta vlage u zraku stvorili su se uvjeti za tuču kakva je pogodila šire zagrebačko i velikogoričko područje  –  kaže Plačko Vršnak.

Vrijeme će se za vikend smiriti, ali već početkom sljedećeg tjedna opet stiže vlažniji zrak, a s njime i mogućnost za novo grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom.