Home Izdvojeno Županijski sud u Velikoj Gorici zabranio štrajk na Plesu!

Županijski sud u Velikoj Gorici zabranio štrajk na Plesu!

PODIJELITE

Štrajk u Zračnoj luci Zagreb nije zakonit. To je utvrdilo Sudsko vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici i donijelo privremenu mjeru kojom se zabranjuje štrajk. Županijski sud u Velikoj Gorici rješenjem je tako zabranio daljnje provođenje štrajka na području Zračne luke Zagreb d.o.o., Zračne luke Zagreb Trgovina d.o.o. i Zračne luke Zagreb – Ugostiteljstvo d.o.o. Navedena privremena mjera na snazi je do pravomoćnog okončanja postupka radi utvrđenja štrajka nezakonitim, zabrane njegova organiziranja i provođenja koji se vodi pred Županijskim sudom u Velikoj Gorici.

Iz Uprave Zračne luke Zagreb ističu da obavljaju pripreme za ponovno otvaranje aerodroma kojeg koordinacija četiriju sindikata blokira od jučer u 10 sati.

– Po primitku Rješenja Županijskog suda u Velikoj Gorici Zračna luka Zagreb započela je sa pripremama za ponovnu uspostavu svih procesa i otvaranje zračne luke. Obzirom da su zrakoplovni prijevoznici za danas, 22.11.2013. već organizirali prijevoz sa alternativnih zračnih luka, te o tome obavijestili putnike, ne može se očekivati normalizacija prometa prema uobičajenom redu letenja tijekom današnjeg dana – stoji u priopćenju Zračne luke Zagreb kojeg je potpisala glasnogovornica Lidija Capković Martinek.

Normalizaciju prometa iz Uprave očekuju od subote, 23.11.2013. od 00,00 sati. Putnike pozivaju da za sve informacije oko statusa svojih letova kontaktiraju izravno zrakoplovne prijevoznike.

Iz koordinacije sindikata još su uoči blokade najavili da ako se njihovi uvjeti ne ispune, slijedi i druga faza štrajka, koja stupa u utorak 26. studenoga u ponoć i koja će trajati do četvrtka 28. studenoga. U slučaju da se niti tada radnički zahtjevi ne riješe, od ponedjeljka, 2. prosinca najavili su i treću fazu štrajka. Hoće li štrajk prekinuti do daljnjeg ili će sindikati nastaviti s akcijama blokade Zračne luke, presudit će Županijski sud u Velikoj Gorici čija se konačna odluka očekuje već u ponedjeljak, 25. studenog.