Home Izdvojeno Žučna rasprava oko prodaje gradskog zemljišta

Žučna rasprava oko prodaje gradskog zemljišta

PODIJELITE

Rasprava o natječajima za prodaju gradskih zemljišta izazvala je žučnu raspravu na jučerašnjoj trećoj sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice. I dok su oporbeni vijećnici upozoravali kako se zemljište Grada prodaje ispod cijene, vladajući su pojašnjavali da je cijena realna zbog teškog gospodarskog stanja u zemlji te da cijenu određuje tržište. Predsjednica Kluba vijećnika SDP-a, Vesna Fabijančić-Križanić protivila se donošenju odluke po hitnom postupku te je prigovorila kako su materijali za raspravu negledljivi.

IMG_7736.jpg

– Ono što nam se sada argumentira da je razlog što je cijena svega 70 eura po četvornom metru je gospodarska kriza. Donesemo li odluku da ćemo zemljište prodati po 525 kuna po četvornom metru, planirana stavka punjenja proračuna bit će osiromašena za punih 4 milijuna i 300 tisuća kuna – kaže Fabijančić – Križanić.

HDZ-ov vijećnik Vladimir Pavišić ističe kako je prijašnji vještak odredio 750 kuna za četvorni metar zemljišta, a da je aktualna vlast U Gradu cijenu podigla na 950 kuna.

IMG_7743.jpg

– Nitko se nije javio na ovu ponudu. Znači, mi nismo prihvatili cijenu vještaka jer smo smatrali da to ipak više vrijedi. I za to smo dobili kritike da to nije dobra cijena. Kada smo se uvjerili da nema zainteresiranih, smanjili smo cijenu na 750 kuna. Opet nije bilo interesa za kupnju. Sada se došlo do ove cijene opet na temelju sudskog vještaka. Neki projekti će morati stati i nešto se neće moći ostvariti, a što je proračunom predviđeno. Moramo biti spremni da ćemo rebalans proračuna raditi kroz vrlo kratko vrijeme ako neće biti prodaje nekretnine – objašnjava Pavišić.

Na Pavišićevu izjavu da je bilo lijepo trgovati dok krize nije bilo niti na vidiku, reagirala je Vesna Fabijančić-Križanić, prisjetivši se Ivana Šukera.

–  Ja sam doista kolega Pavišić mislila da ste vi sa vašim uvaženim kolegom Šukerom raskrstili. Hrvatska je upravo sada u ovakvom stanju jer nas je on sve skupa uvjeravao 2008. godine, a vi nas i dalje uvjeravate da krize 2008. nema ni na vidiku iako je već tada bila galopirajuća  –  istakla je Fabijančić-Križanić.

–  Ja sam sa Šukerom raščistio ako Vas to jako interesira i to za vijeke vjekova, tako da tu možete biti bez brige  –  odgovorio je Pavišić.

USVOJEN POLUGODIŠNJI PRORAČUN

Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna pokazuje kako su rashodi Grada veći za tri milijuna kuna u odnosu na prihode. Točnije, ukupni prihodi za prvih šest mjeseci iznosili su 118 milijuna i 636 tisuća kuna, dok su rashodi Grada bili gotovo 121 milijun i 942 tisuće kuna.Oporba proračun nije podržala.

NOVI GRADSKI VIJEĆNICI

Mate Ćorić i Nikola Ivan Leder novi su HDZ-ovi vijećnici. Zamijenili su kolege Tomislava Landeka i Stjepana Raka koji su nedavno postali direktori Gradskog stambenog gospodarstva i VG vodoopskrbe.

[print_gllr id=2975]