Home Gospodarstvo Zračna luka Franjo Tuđman ponovno certificirana kao sigurna zračna luka u pandemijskim...

Zračna luka Franjo Tuđman ponovno certificirana kao sigurna zračna luka u pandemijskim uvjetima

Dokazali su da uspješno provode sve propisane mjere i na taj način pružaju uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima

PODIJELITE

Zagreb, 13. listopada 2021., Zagrebačka zračna luka je 2020. godine među prvim Europskim zračnim lukama uspješno prošla program akreditacije za uspostavu zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 pandemije.

Nedavno je završen ponovni proces akreditacije za 2021. godinu, u kojem je poseban naglasak stavljen na dodatno poboljšanje uspostavljenih zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 na zračnim lukama, razvijen od strane Svjetskog vijeća zračnih luka (Airports Council International – ACI World).

Riječ je o procesu ispitivanja uvjeta i organizacije za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa (ACI Aviation Business Restart and Recovery Guidelines). Program je osmišljen s ciljem utvrđivanja i dokazivanja činjenice da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja, te da se poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika.

foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Program je izrađen prema preporukama Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva (ICAO Aviation Recovery Task Force Recommendations) te sukladno najboljim primjerima iz industrije.

U provedenom postupku procjene svih dostavljenih dokaza, Međunarodna zračna luka Zagreb dokazala je da uspješno provodi sve propisane mjere i na taj način pruža uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima, te je ponovno dobila Certifikat: AIRPORT HEALTH ACCREDITATION u trajanju od narednih 12 mjeseci.

“Ponosni smo što smo i drugu godinu za redom s uspjehom prošli zahtjevan proces provjere upravljanja i dodatnog poboljšanja svih mjera zaštite od COVID-19 infekcije u zračnoj luci. Novim certifikatom „sigurne zračne luke u uvjetima COVID-19 pandemije“ za 2021. godinu, dokazali smo našu predanost zaštiti zdravlja putnika, zaposlenika i svih korisnika naših usluga, što je zasigurno jedan od važnih preduvjeta za oporavak prometa.“ – istaknuo je Nicolas Duthilleul, direktor operative Međunarodne zračne luke Zagreb d.d.