Home Izdvojeno Zimska služba spremno i bez poteškoća odradila posao

Zimska služba spremno i bez poteškoća odradila posao

Evo i dežurnog telefona na koji možete prijaviti problem ili dobiti informacije o zimskoj službi

PODIJELITE

Jutros nas je probudio zimski pokrivač koji je s noći 26. na 27. krenuo padati. Iako je palo tek nekoliko centimetara snijega koji se, sudeći po vremenskoj prognozi, ne bude zadržao, zimska služba imala je radnu večer.

Kao i svakog dana smo i jučer bili pripravni 24 sata, odradili smo sve zadatke 1., 2. i 3. prioriteta. Manje ulice trećeg prioriteta smo odradili u brdskim naseljima jer je tamo bilo više snijega i nešto su niže temperature.”, govori nam Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca.

Koliko su upoznati, nije bilo nikakvih nesreća na cestama i večer je prošla mirno. Razlog tomu sigurno je bila i prohodna cesta koju su kroz večer posipali. “Utrošili smo oko 110 tona soli i 30-ak tona sipine. I danas će se, iako još očekujemo vremensku prognozu, odraditi posipavanje soli i sipinom da bi se spriječilo stvaranje moguće poledice.”

Uz to je posla imala i mala zimska služba koja je čistila autobusna stajališta, trgove i staze. Iz VG Komunalca pozivaju građane da ispred svojih zgrada održavaju ulaze čistima od snijega kao i vozače da se ponašaju odgovorno u prometu te da vožnju prilagode uvjetima na cestama.

Zimska služba VG Komunalca ima i dežurni telefon na koji su sinoć zaprimili samo jedan poziv i to zamolbu iz Ščitarjeva da se preventivno posipa na njihovom području kako bi jutros mogli normalno izaći iz svojih dvorišta. Dežurni telefon je 099 6090 060 putem kojeg možete ukazati na probleme ili zatražiti informacije.