Home Izdvojeno Zimska služba postrojena u Komunalnom centru

Zimska služba postrojena u Komunalnom centru

PODIJELITE

U dvorištu Komunalnog centra u Velikoj Gorici održana je Smotra zimske službe, koja bi tijekom zimskih mjeseci trebala održavati 570 kilometara cesta na području Grada. VG Komunalac za ovaj posao na raspolaganju ima 42 ekipe, odnosno 19 ralica sa posipačima i 23 traktora. O 60-ak kilometara pješačkih i biciklističkih staza na području grada brinut će se mala zimska služba koja broji sedam traktora i dva rovokopača.

smotra-zimske-sluzbe-2016-8

– Naše kompozicije suvremeno su opremljene modernim posipačima i ralicama. Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji možemo dozirati količinu soli prema potrebi, a to nam omogućuje bolju prohodnost i kvalitetnije održavanje naših prometnica – rekao je Dragan Perić, predsjednik Uprave VG Komunalca.

smotra-zimske-sluzbe-2016-11

Čelnik goričkoga komunalnog poduzeća apelirao je na vozače da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti i da naročito pripaze na nadvožnjacima, podvožnjacima i vijaduktima te da se pridržavaju svih upozorenja. Uvedena je i jedna novina koja bi trebala smanjiti rizik od poledice na nadvožnjacima. – Ugradili smo signalizatore, odnosno dojavljivače o poledici na nadvožnjacima. Prilikom pada temperature kolnika i mogućnosti stvaranja poledice oni će signalizirati vozačima da nailaze na poledicu – dodao je Perić.

smotra-zimske-sluzbe-2016-7

Upravo je poledica na nadvožnjacima kriva za mnoge prometne nesreće u kojima su izgubljeni ljudski životi. Uvođenje nove tehnologije na nadvožnjacima pohvalio je i načelnik Policijske postaje Velika Gorica Kristijan Suša. – U svakom slučaju mislim da će pozitivno utjecati na kulturu vozača, odnosno sigurnost u prometu – istaknuo je Suša.

KVALITETA USLUGE NA PRVOM MJESTU

Smotru zimske službe posjetio je i gradonačelnik Dražen Barišić, koji je rekao da je zadovoljan svime viđenim. Prema njegovim riječima glavne zadaće bit će osigurati neometano funkcioniranje grada u zimskim mjesecima, odnosno omogućiti odlazak ljudi na posao, djece u školu i sve ostale potrebe građana.

smotra-zimske-sluzbe-2016-16

– Pozivam sugrađane da koriste javne servisne telefone i dojavljuju nam probleme. Ove godine imat ćemo pojačanu kontrolu izvođenja radova od strane zimske službe i ozbiljno ćemo razmatrati primjedbe naših sugrađana. Proučit ćemo ih i na osnovu njih tražiti krivce – naglasio je gradonačelnik.

smotra-zimske-sluzbe-2016-10

Kako kažu odgovorni, zimska služba je spremna za prvi snijeg, a osim dobro opremljenih strojeva u svakom trenutku na raspolaganju imaju 120 tona soli i sipine koje jamče pet dana neprestanog posipavanja prometnica. Ostaje za vidjeti hoće li prve veće količine snijega uspjeti paralizirati grad i njegovu širu okolicu.

[print_gllr id=59503]