Home Izdvojeno Zelena tržnica ima novu lokaciju, seli se u Školsku ulicu

Zelena tržnica ima novu lokaciju, seli se u Školsku ulicu

PODIJELITE

Zelena tržnica, nakon dvogodišnjeg boravka na platou Tržnog centra, seli se na novu, stalnu lokaciju u Školsku ulicu na prostoru izgrađenom za javne gradske namjene. Na novoj lokaciji, ograđenoj i pod video nadzorom, smjestiti će se 65 prodajnih klupa te 8 rashladnih vitrina. Osigurana su parkirališna mjesta, mjesta za dostavu te skladišni prostor.

Nakon održanog sastanka između VG komunalca d.o.o., koji je zadužen za organizaciju tržnice, i samih proizvođača i prodavača, dogovoreno je preseljenje na novu lokaciju u utorak, 22. travnja.

– Pregovarali smo s predstavnikom vlasnika Tržnog centra o lokaciji koja je prvotno bila predviđena za zelenu tržnicu, no nismo uspjeli postići cijenu najma koja bi našim proizvođačima i prodavačima omogućila normalne uvjete. Nakon neuspješnih pregovora s predstavnicima Tržnog centra, na zajedničkom sastanku s proizvođačima i prodavateljima donijeli smo odluku o korištenju prostora u Školskoj ulici – istaknula je Uprava VG komunalca.

UVJETI I CIJENE OSTAJU ISTI

Prodavači i proizvođači imati će iste uvjete i jednake cijene kakve su imali dok su bili u unutrašnjosti Tržnog centra. Kako kažu iz VG komunalca, posljednje dvije godine bili su oslobođeni svih plaćanja prema toj tvrtki.

U Školskoj ulici uvodi se nova regulacija prometa koja će osigurati sigurnost svih sudionika u prometu, a posebno djece koja pohađaju osnovne škole Eugena Kvaternika i Jurja Habdelića.
Na navedenom prostoru nalazi se i prvi javni toalet koji će moći koristiti građani i nakon radnog vremena tržnice.