Home Izdvojeno Zdenko Bašić stiže na Interliber: Predstaviti će “Mjesečeve sjene” i potpisivati knjigu

Zdenko Bašić stiže na Interliber: Predstaviti će “Mjesečeve sjene” i potpisivati knjigu

Nakon deset godina, knjiga je dobila novo, prošireno izdanje

PODIJELITE

Knjiga “Mjesečeve sjene” Zdenka Bašića je nakon deset godina dobila novo i prošireno izdanje koje je nedavno izašlo iz tiska. Ova knjiga već ima kultni status, a dobila je i englesku inačicu čiji prijevod potpisuje Filip Krenus.

Novo izdanje knjige bit će promovirano na Interliberu. Da, dobro ste pročitali, autor Zdenko Bašić stiže na Interliber 11. studenog kada će na pozornici Paviljona 6 pričati o knjizi “Mjesečeve sjene” te nakon toga iste potpisivati. “Mjesečeve sjene” mala su riznica vjerovanja i sjećanja iz zaboravljene hrvatske narodne predaje, ispričana kroz osobno obiteljsko naslijeđe nagrađivanog autora Zdenka Bašića, navodi nakladnik.

“Ovu čarobnu malu riznicu vjerovanja i sjećanja iz zaboravljene hrvatske narodne predaje, pronaći ćete u našim knjižarama u Zagrebu i Puli te na web shopu, ali i na našem štandu na Interliberu.”, pozivaju iz Planetopije.

Ako niste u prilici posjetiti Interliber, knjigu možete naručiti OVDJE.

Zdenko Bašić bavi se animiranim filmom, režijom i ilustracijom. Za svoje je filmove dobio brojne nagrade i priznanja na domaćim i međunarodnim festivalima. Dobitnik je nagrade Grigor Vitez za ilustraciju (2009. i 2014.) te nagrade Kiklop za Priču o čokoladi (2006.), Sjeverozapadni vjetar (2012.) i Mjesečeve sjene (2013.). Godine 2012. upisan je na Časnu listu IBBY-ja (International Board on Books for Young People Honour List). Svoj je rad izlagao na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i u svijetu. U suradnji s Muzejom Turopolja kao umjetnički direktor osniva i oblikuje “Perunfest”, festival zaboravljenih priča i narodnih predaja.