Home Izdvojeno Završen projekt Mladi u fokusu; mladi dobili svoj Program

Završen projekt Mladi u fokusu; mladi dobili svoj Program

PODIJELITE

U Pučkom otvorenom učilištu održana je završna konferencija projekta Mladi u fokusu. Projekt je započeo sredinom listopada 2014. godine, a završio danas predstavljanjem brošure Program za mlade Grada Velike Gorice.

MG_3788.jpg

—–– Danas smo iskoristili priliku prikazati kako je tekao naš projekt proteklih godinu dana i predstaviti njegov proizvod Program za mlade Grada Velike Gorice – rekla je voditeljica projekta Mirna Gajski Jolić.

MG_3791.jpg

Program je usvojen na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice i ključan je dokument za provedbu politike za mlade u periodu od 2016. do 2018. godine.

– Na nama kao gradskim čelnicima i administraciji je da stvorimo što bolje i kvalitetnije uvijete da se ova 21 mjera s devet ciljeva navedenih u ovoj brošuri ispune u iduće tri godine – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

MG_3804.jpg

 

 

Provedbu mjera iz Programa za mlade nadzirat će Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i šport.

– Ovo je izazov ali i obaveza. Rastao sam uz ovaj grad, rođen sam u ovom gradu i smatramo ovo ne samo osobnim izazovom, već i obvezom prema našim mladima – poručio je Krešimir Ačkar, pročelnik Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i šport.

MG_3777.jpg

Kako bi se osigurala provedba Programa, najavljeno je osnivanje Povjerenstva za provedbu Programa za mlade u koje bi se uključile sve udruge mladih i svi relevantni akteri na lokalnoj sceni koji se bave mladima. Ono bi trebalo sudjelovati u provedbi svih mjera i aktivnosti Programa.

[print_gllr id=33342]