Home Vijesti Započeo natječaj za najbolji likovni i literarni rad iz područja vatrogastva

Započeo natječaj za najbolji likovni i literarni rad iz područja vatrogastva

Sudjelovati mogu svi učenici osnovnih škola s područja Zagrebačke županije

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije raspisala je natječaj za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola od prvog do osmog razreda iz područja vatrogastva. Djeca radove mogu prijaviti do petka, 3. travnja ove godine. Kako navode organizatori, cilj natječaja je podizanje svijesti o važnosti zaštite od požara te popularizacija vatrogastva među mladima.

Sudjelovati mogu svi učenici osnovnih škola s područja Zagrebačke županije, a teme radova moraju biti vezane uz vatrogastvo kao što su vatrogasci, vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, požari, poplave, spašavanje ljudi i imovine i slično.

Natječaj se raspisuje u tri skupine

1. Likovni radovi učenika i učenica od:
a) I. – IV. razreda osnovne škole
b) V. – VIII. razreda osnovne škole

2. Literarni radovi učenika i učenica od:
a) I. – IV. razreda osnovne škole
b) V. – VIII. razreda osnovne škole

3. Radovi s posebnim potrebama (s poteškoćama u razvoju)
a) Likovni radovi
b) Literarni radovi

Ne postoje pravila za izradu likovnih radova, točnije izrada je dozvoljena u svim stilovima i tehnikama. Literarni radovi mogu biti u svim vrstama. Jedina napomena je da svaki učenik u natječaju može sudjelovati samo s jednim likovnim ili jednim literarnim radom.

Prvo autorizacija, a onda online glasovanje

Radovi će prvo autorizaciju od strane organizatora natječaja, nakon čega će biti objavljeni na internet stranici www.vzzz.hr, a onda kreće faza on-line glasovanja za najbolje radove. Glasovanje će trajati od 20. travnja do 27. travnja, a svatko će moći samo jednom glasovati za jedan likovni te jednom za jedan literarni rad. Dodjela nagrada bit će tijekom svibnja, a prva tri prvoplasirana iz svake kategorije osvojit će poklon bonove u iznosu od 300 do 500 kuna.

Prijavni obrazac i više informacija o natječaju mogu se pronaći OVDJE ili zatražiti putem e-maila vzzz@zg.t-com.hr.