Home Izdvojeno Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje, vatrogasce i oboljele od psorijaze

Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje, vatrogasce i oboljele od psorijaze

Medicinsku rehabilitaciju u trajanju od 10 dana moći će dobiti 120 hrvatskih branitelja i udovica smrtno stradalih branitelja te 20 vatrogasaca

PODIJELITE

Zagrebačka županija će ove godine financirati s 620.000 kuna usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje, udovice smrtno stradalih hrvatskih branitelja, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze.

Medicinsku rehabilitaciju u trajanju od 10 dana moći će dobiti 120 hrvatskih branitelja i udovica smrtno stradalih branitelja, za što je osigurano 400.000 kuna. “Navedena sredstva povećana su u odnosu na prošlu godinu, a bit će dostatna za liječenje 20 branitelja više nego prošle godine. Inače, prethodnih sedam godina kroz rehabilitaciju u Naftalanu prošlo je oko 500 branitelja s područja Zagrebačke županije.”, navode iz Zagrebačke županije.

Za medicinsku rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije osigurat će se 70.000 kuna, čime će desetodnevna rehabilitacija biti omogućena za 20 vatrogasaca. Ujedno, liječenje u trajanju od 14 dana u Naftalanu osigurat će se i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze, a Županija će za tu namjenu osigurati 150.000 kuna.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te odgovarajućom medicinskom dokumentacijom, a o opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB Naftalan ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji dostupan je ovdje.

“Važno je napomenuti da će liječničko Povjerenstvo dati prednost osobama koje tijekom 2019. ili ranije nisu koristile usluge liječenja u Naftalanu putem ovog programa Zagrebačke županije, a u svrhu što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja, pozivaju se svi zainteresirani da svoje zahtjeve dostave Specijalnoj bolnici Naftalan do 1. lipnja 2020. godine.”, zaključuju iz Zagrebačke županije.