Home Izdvojeno Zagrebačka županija želi postati ‘Županija prijatelj djece’

Zagrebačka županija želi postati ‘Županija prijatelj djece’

PODIJELITE

Velika Gorica je ‘Grad prijatelj djece’ inicijative koja je pokrenuta prije 16 godina. Cilj akcije bio je omogućiti potpunije i brže ostvarenje prava i potreba djece priznatih Konvencijom UN-a o pravima djeteta te poticati stvaranje zajednica i društva prijatelja djece. Tim primjerom odlučila su se povesti i Zagrebačka županija, ali i sve ostale županije u Hrvatskoj.

Hrvatska zajednica županija i Savez društava Naša djeca Hrvatske potpisali su sporazum o partnerstvu u provedbi projekta ‘Županije – prijatelji djece’.

U ime Hrvatske zajednice županija sporazum je potpisao njezin predsjednik, ujedno i šibensko-kninski župan, Goran Pauk koji je istaknuo da očekuje brzu realizaciju ove inicijative u županijama.

– Vjerujem kako ćemo ubrzo imati županije koje će nositi titulu prijatelja djece – rekao je Pauk.

– Drago nam je što nas je Hrvatska zajednica županija prepoznala kao partnera jer je naša inicijativa proglašena jednom od najboljih na europskoj razini, uz bok onoj francuskoj i španjolskoj – izjavila je predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić.