Home Izdvojeno Kakvo nas vrijeme očekuje za Božić

Kakvo nas vrijeme očekuje za Božić

PODIJELITE

Želje većine da najljepši blagdan u godini proslave uz snježne pahulje, ove se godine neće ostvariti. Naime, dani koji su pred nama bit će iznadprosječno topli. Jutra će doduše biti hladna, no temperatura se neće spustiti ispod ništice. Prevladavat će magla, a tek se sredinom dana ponegdje očekuju kratkotrajna sunčana razdoblja. Dnevne temperature kretat će se oko 10 Celzijevih stupnjeva.

Danas tijekom prijepodneva prevladavat će magla i niski oblaci. Danju će sunce tek malo proviriti. Bit će vjetrovito te će puhati umjeren jugozapadni i zapadni vjetar. On će nam donjeti dnevnu temperaturu zraka višu nego prijašnjih dana. Termometar će ponegdje pokazivati 10 celzijevaca.

Ovakvo vrijeme nastavit će se do kraja tjedan. Prema najavama meteorologa, i za Badnjak će biti suho i maglovito uz mjestimično sunčana razdoblja te iznadprosječno toplo. Oborina dakle neće biti, tek rosulja. Badnja noć bit će suha, prohladna i uz mogućnost magle.maglaBožić nažalost neće biti bijel. Veća je vjerojatnost za maglu. Jutarnja temperatura zraka kretat će se oko 5, a dnevna oko 8 Celzijevih stupnjeva. Tako će i ove godine snijeg zaobići Božić.

Na kraju možemo dodati izreku ‘Ako u prosincu nije snijeg i zima, tada u ožujku i travnju zločestog vremena ima’.

ZIMSKI SOLSTICIJ

21. dan prosinca u kalendaru obilježavamo kao prvi dan zime, ali i kao zimski solsticij ili suncostaj. Zima ove godine počinje sutra rano ujutro, točnije u 5 sati i 48 minuta.sunce, vrucine

Danas imamo najkraći dan u godini, odnosno najdužu noć, a već od sutra to će se svakodnevno mijenjati te će se dani produžavati. Iskoristite danas dnevno svjetlo jer ćemo ga imati tek nešto manje od 9 sati dok će noć trajati oko 15 sati.