Home Gospodarstvo Zagrebačka županija i ove godine daje 1.000 kuna za svako novorođeno dijete

Zagrebačka županija i ove godine daje 1.000 kuna za svako novorođeno dijete

PODIJELITE

Zagrebačka županija i u 2020. godini nastavlja s dodjelom 1.000 kuna jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete. Zahtjev za ostvarivanje prava podnosi se u roku 4 mjeseca od dana rođenja djeteta. Za tu namjenu je u 2020. godini planirano 2,9 milijuna kuna.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć može ostvariti jedan od roditelja, samohrani roditelj ili roditelj iz jednoroditeljske obitelji koji je državljanin RH s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije najmanje jednu godinu prije dana rođenja djeteta i u trenutku podnošenja Zahtjeva ima prijavljeno prebivalište na području Zagrebačke županije.

“U 2019. godini Zagrebačka županija isplatila je 2.378 jednokratnih novčanih pomoći za novorođeno dijete, dok je u 2018. godini isplaćeno 2.375 jednokratnih novčanih pomoći.”, navode iz županije.

Obrasci zahtjeva za 2020. godinu kao i sve dodatne informacije o ostvarivanju prava na jednokratnu novčanu pomoć za novorođenče nalaze se na OVOM LINKU pod rubrikom Ustrojstvo/Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb/Jednokratna novčana pomoć za novorođeno dijete. Više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje ili na broj telefona 01/6009-485.