Home Najave Za vikend knjižnica prodaje knjige i slikovnice za pet kuna

Za vikend knjižnica prodaje knjige i slikovnice za pet kuna

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Bliži nam se Velikogorički festival urbane kulture, VG Fest koji donosi brojne radionice, igraonice, plesne i glazbene točke te velike koncerte. Kao i godina do sada, na VG Festu sudjeluje i Graska knjižnica Velika Gorica s prigodnom prodajom knjiga.

Nerijetko je baš njihov štand ispred knjižnice uvijek pun jer se prodaju knjige i slikovnice iz otpisa za samo pet kuna. Štand s knjigama će ispred Središnjeg odjela knjižnice biti postavljen u petak i subotu (3. i 4.6.) u periodu od 10 do 19 sati. I ove godine pripremili su odlične naslove koji će se rado smjestiti na vaše police.

Ovogodišnji bogati program VG Festa otvorit će jedinstvena predstava za djecu “Kišni razdraganci” u izvedbi Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića poznatijeg kao Mrle. Spremni su za vrištanje, skakanje, pjevanje i plesanje s vama jer stvaraju nove, zarazne hitove koje će i djeca roditelji dugo nakon koncerta pjevušiti. Predstava će se održati u  petak 3.6. od 17:30 sati.

Iste večeri na redu je i veliki koncert naše sugrađanke i mentorice u showu “Zvijezde pjevaju” Ivane Kindl, koja će ovim koncertom proslaviti 20 godina karijere. U subotu 4.6. će se kroz cijeli dan održavati brojne plesne, sportske, kreativne i ekološke radionice „Ne VGtiraj Eko reagiraj!“. Program “Živimo zdravo i aktivno” trajat će od 10 do 13 sati i cijelo jutro moći ćete se okušati u brojnim sportskim radionicama.

Očekuju nas i edukativne radionice o zaštiti okoliša, prirodne kozmetike, reciklaže, izrade terarija i mnoštvo zanimljivog sadržaja. Tu su i brojne druge radionice od 16 sati poput radionica zmajarenja, likovnih radionica, oslikavanja kanom, oslikavanje lica, društvene igre, izrada čarobnih štapića, radionice kluba mladih, izrada vijača za preskakanje od plastičnih vrećica, oslikavanje platnenih vrećica, ”Ostavi svoj trag ”…

Održat će se i radionice plesa na svili, foto kutak, predstava Krijesnice od 19 sati, predstava “Uzbuna u plastičnom carstvu”, a vrhunac drugog dana festivala bit će nastup grupe LET 3.