Home Izdvojeno Za projekt zaštite okoliša i 40 tisuća kuna

Za projekt zaštite okoliša i 40 tisuća kuna

PODIJELITE

Županijske udruge za zaštitu okoliša na natječaju otvorenom do 26. lipnja mogu prijaviti svoj projekt i osvojiti od 5.000 do 40.000 kuna.

Prioritet kod dobivanja sredstava imat će programi i projekti koji će provoditi aktivnosti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja, te educirati i promicati životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada (recikliranje, kompostiranje, odvojeno prikupljanje otpada). Također, prednost će imati projekti koji će uključivati škole i vrtiće u programe vezane uz ekologiju, zaštitu okoliša i održivi razvoj; projekti čišćenja divljih odlagališta otpada i uspostave mjera za sprečavanje njihovih ponovnih nastojanja te pilot-projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.
Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije.

Popunjeni obrazac za prijavu programa i projekata te potrebna dokumentacija dostavljaju se poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Ulica grada Vukovara 72/V kat, 10 000 Zagreb s naznakom „Prijava programa zaštite okoliša i prirode“, osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu ili putem elektronske pošte na adresu m.prce@zagrebacka-zupanija.hr. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i načinu podnošenja zahtjeva možete pogledati ovdje.

Inače, na području Zagrebačke županije trenutno djeluje 60 udruga za zaštitu okoliša i prirode. S obzirom na interes iskazan proteklih godina te razinu kvalitete programa, i ove godine se očekuje realizacija brojnih kvalitetnih projekata, a Zagrebačka županija je ove godine izdvojila 50.000 kuna više za tu svrhu u odnosu na 2013 godinu.