Home FOTO VIJEST Vukovinski kreativci posjetili izložbu ”Kultura stanovanja u Velikoj Gorici (1945. – 1990.)”

Vukovinski kreativci posjetili izložbu ”Kultura stanovanja u Velikoj Gorici (1945. – 1990.)”

Učenici šestog razreda u sklopu predmeta Tehničke kulture upoznali su zanimanja iz područja graditeljstva i arhitekture

PODIJELITE
Foto: Galerija Galženica/web

Aktualnu izložbu Galerija Galženica ”Kultura stanovanja u Velikoj Gorici (1945. – 1990.)” u petak su posjetili učenici OŠ Vukovina u sklopu izvannastavne aktivnosti “Vukovinski kreativci”.

Riječ je o učenicima šestih razreda koji i kroz redovni nastavni program iz predmeta Tehničke kulture upoznaju zanimanja iz područja graditeljstva i arhitekture te je posjet izložbi u pravom smislu riječi bio dodatna nastava iz ovog predmeta.

– Za učenike smo održali malo stručno vodstvo, upoznali ih s arhitektonskim realizacijama Stjepana Planića u Velikoj Gorici, osnovnim postulatima kojima se vodio prilikom projektiranja obiteljskih kuća, objasnili im što je za njega bila ”kultura stanovanja”, pričali smo s njima i o različitim tipovima stambenih naselja, što čini jedno kvalitetno naselje itd., a nakon toga održali arhitektonsku radionicu na kojoj smo ih potaknuli da razmišljaju o prostoru koji ih okružuje – kazali su iz Galerije Galženica.

Vukovinske kreativce je kroz izložbu provela kustosica Antonia Vodanović, a nakon razgledavanja učenici su sudjelovali u kreativnoj radionici.

Ovo je bio mali odmak od uobičajene školske rutine. Zahvaljujući vodstvu pod palicom kustosice Antonie Vodanović, učiteljice OŠ Vukovina Nikol Igračić Trupčević, Romana Perečinec, Nina Mulc i Ljiljana Lozančić svojih su trinaest učenika pružile korisno i nezaboravno iskustvo. Nikad se ne zna, možda se baš među njima nalazi budući urbanist, arhitekt ili inženjer građevine!

A evo i nekoliko fotografija s radionice…