Home Izdvojeno FOTO Vrtić Lojtrica obilježio Dan planeta Zemlje

FOTO Vrtić Lojtrica obilježio Dan planeta Zemlje

PODIJELITE

U povodu Dana planeta Zemlje pravim ekolozima pokazali su se mališani Dječjeg vrtića Lojtrica. Sadili su cvijeće kako bi im vrtićki dani bili ljepši. Vrtić u Gradićima tako je postao šareniji za 70-ak cvjetnih sadnica koje su donijeli roditelji. Djeca su naučila kako se cvijeće sadi i održava, ali i zašto je ono bitno za naš planet.

– Uzmeš jednu sadnicu i otkopaš rupu i onda baciš i zakopaš i onda zaliješ – rekao je Luka.

IMG_8277.jpg

Osim vrta s cvijećem, mališani su zasadili i mali povrtnjak. U njihovom vrtu uskoro će niknuti luk, češnjak, cikla, salata i peršin.

– Kompost se radi od nekih korica od biljaka. I onda se to stavi u cvijeće i cvijeće naraste – kazala je malena Lana.

Vrtić Lojtrica koji pohađa 70-ero djece uskoro će dobiti i zelenu zastavicu koja mu nosi status eko-vrtića.

IMG_8145.jpg– Planetu zelenilo treba jer na niti jednom drugom planetu nema drva i niti na jednom planetu nema zraka, a na našem ima drvo pa ima i zraka. Ljudi bi umrli da nema zraka. Učili smo kako čuvati šume i da se ne smije bacati smeće u šume i u vodu. Zato jer bi šume mogle izgorjeti, a zbog nafte u vodi bi sve ribe umrle – objasnio je Emanuel.

Cilj programa Eko-vrtić je potaknuti djecu da kroz zabavno i aktivno učenje i podučavanje čuvaju prirodu. U vrtiću Lojtrica naučili su reciklirati i saditi, brinuti se za biljke i planet Zemlju, a svoja znanja rado će prenijeti svima koji ih žele čuti.

– S djecom radimo na tom polju da imaju spoznaje kako i na koji način čuvati zelenilo, čuvati prirodu, da se smeće ne smije bacati, da se smeće mora reciklirati. Pratimo svaki dan kako to cvijeće napreduje. Promatramo njegove boje, razgovaramo o bojama, razgovaramo što to znači za naš planet – ispričala je Zlatica, odgojiteljica u Dječjem vrtiću Lojtrica.

[print_gllr id=11946]