Home Crna Kronika Vikend rekorder toliko pijan da je vozio u suprotnom smjeru Zagrebačkom ulicom

Vikend rekorder toliko pijan da je vozio u suprotnom smjeru Zagrebačkom ulicom

PODIJELITE

I ovaj vikend, od 1. do 4. prosinca, provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica, kojom prilikom je utvrđeno 20 ciljanih prekršaja i to :

-1 prekršaj odbijanja alkotestiranja vozača-3 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja na samostalno upravljanje
-2 prekršaja nepoštivanje crvenog svjetla vozača vozila
-1 prekršaj vožnja vozilom u suprotnom smjeru
-8 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

>> Odbio alkotest, vrijeđao policajce u Donjoj Lomnici. Evo kako je kažnjen

Također je utvrđeno i 10 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 30 prometnih prekršaja. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa.

Najveća koncentracija alkohola, izmjerena je dana 03. prosinca 2023. godine (nedjelja) u 22,25 sati. Muškarac starosti 53 godine upravljao je osobnim automobilom krećući se kolnikom Ul. Rudolfa Fizira IV u Velikoj Gorici.

Prilikom nadzora utvrđeno da je upravljao vozilom krećući se u suprotnom smjeru, na raskrižju sa Zagrebačkom ul. ušao u raskrižje na znak upaljenog crvenog svjetla na semaforu za svoj smjer i za vrijeme dok je u organizmu imala prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,66 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg.

Isti je uhićen, biti će zadržan do otrežnjenja, te dana 04.12.2023. uz Optužni prijedlog biti prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici, javlja gorička policija.