Home Crna Kronika Vikend rekorder (51) napuhao tri promila u Teslinoj

Vikend rekorder (51) napuhao tri promila u Teslinoj

PODIJELITE

U vremenu od 31. svibnja do 3. lipnja 2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica, kojom prilikom je utvrđeno 30 ciljanih prekršaja i to :
-1 prekršaj vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-25 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 4 ostala prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 34 prometna prekršaja.

Sveukupno 1 vozač je uhićen zbog težeg prekršaja i uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel, i to:
1 vozač – alkohol.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 2. lipnja 2024. godine u 23,55 sati. Muškarac starosti 51 godinu upravljao je osobnim vozilom krećući se ulicom Nikole Tesle u Velikoj Gorici. Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 3,00 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg,.

Isti je uhićen (teži prekršaj, alkohol iznad 1,50 g/kg) smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te sljedećeg dana uz Optužni prijedlog biti će prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel.

Za napomenuti je da su se u vrijeme vikenda dogodile 2 prometne nesreće (sve s materijalnom štetom).

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.