Home Izdvojeno VIDOVI DANI Od tamburaša do vatrogasaca

VIDOVI DANI Od tamburaša do vatrogasaca

U Mraclinu traju Vidovi dani uoči velikog proštenja u nedjelju, a evo što se nudi do kraja tjedna

PODIJELITE

U Mraclinu traju Dani sv. Vida kojima se Mraclinci pripremaju za središnju svečanost, Vidovo, u nedjelju 16.lipnja kad je u selu veliko vidovsko proštenje.

No do tada, ima još progrma. Danas je tako na rasporedu tradicionalna tamburaška večer s preko 40 mraclinski tamburaša. Nastupit će TS Lajbeki, TS Alibi, TS Modra Galica, TS Takt, TS društva Dobre duše, veliki orkestar KUD-a „Dučec“, tamburaški pomladak KUD-a „Dučec“ te TS Harmonija.

Petak je pak rezerviran za „Večer vokalnih sastava“ na kojem će nastupiti Vokalisti svetog Josipa iz Župa Navještenja Blažene Djevice Marije iz Velike Gorice, ženska klapa Kolapjanke iz Siska, KUD „Nova zora“ Donja Lomnica, VIS Jane te ženska vokalna i tamburaška skupina KUD-a Dučec.

U će vrata otvoriti DVD Mraclin i podsjetiti na bogatu povijest i uspjeh Društva. Bogat sportski dan u organizaciji NK Mraclin i GPP započet će u 15 sati otvaranjem Turopoljsko–posavske lige na terenu Nove grabe. Na betonskom igralištu u 18 sati započet će IV. memorijalni malonogometni turnir „Blaž Galeković Blaško“ koji će se održavati na betonskom igralištu.

Velika završnica je u nedjelju, na Vidovo. Misno slavlje u kapeli svetog Vida počinje u 11 i u 17 sati, a nakon poslijepodnevne mise održati će se veliki folklorni koncert KUD-a Dučec, KUD-a „Stari grad“ iz Lukavca te FA „Šiljakovina“. Koncert je u Društvenom domu Mraclin s početkom u 18.30 sati.