Home Video VIDEO TJEDNIK – pregled najvažnijih zbivanja u Velikoj Gorici

VIDEO TJEDNIK – pregled najvažnijih zbivanja u Velikoj Gorici

PODIJELITE

U video tjedniku Kronika Velike Gorice pogledajte:

– Blagdan je Svih svetih kada se prisjećamo najdražih koji više nisu s nama. Velikogorička groblja prepuna su lampiona, svijeća i cvijeća. Ako ćete automobilom prema gradskom groblju, doznajte gdje su dozvoljena parkirna mjesta, a gdje ograničenja u prometu.

– Ako planirate posjetiti grob poznanika, a ne znate točnu lokaciju njegovog posljednjeg počivališta, upotrijebite web aplikaciju “Tražilica pokojnika”. Potrebnu informaciju možete dobiti za svega nekoliko trenutaka.

– Zbog radova na Velikogoričkoj cesti od Velikog Polja do skretanja za Zračnu luku, oboružajte se strpljenjem. Rekonstrukcija prometnice počinje u ponedjeljak, 3. studenog, a trajat će čak mjesec dana.

– Za čišćenje snijega ove je sezone iz gradskog proračuna predviđeno pet milijuna kuna. VG Komunalac uložio je milijun kuna u nabavku dva nova vozila i dodatnu opremu. Kompletni snježni vozni park predstavljen je na Smotri zimske službe.

– VG Komunalac do nedavno je bio veliki gradski gubitaš. U 2012. posluje s minusom od gotovo pet milijuna kuna, dok prošle gubi 3,8 milijuna kuna. Cijela priča mijenja se već u ovoj godini.

– Nakon višegodišnjeg negativnog trenda, na velikogoričkom području zaustavljen je pad broja udomljenih osoba, čulo se na tradicionalnom druženju udomitelja iz cijele Hrvatske u Starom Čiču.

– Završena je berba jabuka, ali njezina sadnja je u punom jeku. Na Plesu smo posjetili Voćarski centar Ivković, jedan od najvećih voćnjaka u Hrvatskoj gdje smo doznali koje su prednosti jesenske sadnje te kako pravilno posaditi voćku.

– „Jesen v kurilovečke hiže“ bila je tema 7. Turopolske večeri. Posjetitelji su uživali u pričama, raznim dogodovštinama, vjerovanjima i starim izrekama. Cilj je očuvati izvorni govor i običaje Turopolja.

– Ljubavna priča o vojniku koji se s ratišta vraća svojoj ženi i djetetu ispričana je u spotu ‘Novi dan’ Robija Bobesića. Spot u režiji Romane Rožić sniman je na pašnjaku u Odranskom polju, sa zemlje i zraka.