Home Izdvojeno ‘Novi dan’ Robija Bobesića nadovezuje se na ‘Mjesečinu’

‘Novi dan’ Robija Bobesića nadovezuje se na ‘Mjesečinu’

PODIJELITE

bobesic1

Velikogorički glazbenik Robi Bobesić objavio je spot za pjesmu ‘Novi dan’. Kaže kako se idealno veže na Mjesečinu, njegovu prethodnu uspješnicu.

– Sad od kada je izašao spot Novi dan, odmah je veća gledanost i ‘Mjesečine’ jer po imenu vežu jedno drugo – kaže Bobesić.

Tema spota je ljubavna priča o vojniku koji se s ratišta vraća svojoj ženi i djetetu. Nakon što ih je mogao promatrati samo na fotografiji, napokon ih vidi i uživo.

– Mi pokrećemo radnju preko slike koja oživi, ona više nije ona statična, starinska slika. Vojnik se na kraju uspije vratiti, te se susreće sa ženom i djetetom – ističe redateljica spota Romana Rožić.

bobesic3

Glazbeni producent Igor Kotal autor je teksta i glazbe. Za ‘Novi dan’ kaže da je pjesma prožeta univerzalnoj ljubavi.

– Ne samo ljubavlju u smislu erotske ljubavi, nego i ljubavi prema osobama s kojima živimo, ljubav prema društvu i obitelji, jedan smisao univerzalne ljubavi – objasnio je Kotal.

Redateljica Rožić za vrijeme radnje bira Prvi svjetski rat, a ideju je dobila najviše zbog lokacije na kojoj je spot sniman.

bobesic4

aa– Snimatelj spota Mario Žilec pokazao mi je lokaciju u blizini Grede kraj Siska. To je zapravo Odransko polje i jedan javni pašnjak na kojemu pasu stotine konja, krava i ostale stoke. Lokacija me toliko oduševila da sam odlučila priču prilagoditi upravo njoj. Učinilo mi se da taj prizor ne spada u današnje vrijeme.  Podsjetio me je na neka davna vremena – ispričala je redateljica.

U spotu glume kazalištarci Pučkog kazališta Buševec, od kuda su posuđeni potrebni kostimi. Pozornica kazališta također je poslužila za snimanje spota nastalog u produkcijskoj kući MediaM.

Robi Bobesić ističe da kroz svoje pjesme i spotove želi promovirati neprocjenjive znamenitosti turopoljskog kraja.

bobesic5

– Moj cilj je da se u svemu tome nađu ta naša bogatstva koja mislim da nisu dobro prezentirana, zapravo mnoga se u javnosti još nisu niti vidjela – zaključio je Bobesić.

U pjesmi su nastupili i mnogi glazbenici. Ivan Giljanović na saksafonu, Fiks na basu, Igor Kotal na bubnjevima, gitaru je svirao Jura Kos, dok su u brass sekciji nastupila dva profesora, Tonči Lazibat i Damir Ježek.