Home Crna Kronika VIDEO Na području Velike Gorice pronađeno više od 2295 stabljika konoplje

VIDEO Na području Velike Gorice pronađeno više od 2295 stabljika konoplje

Brali su ju angažirani strani državljani Republike Srbije

PODIJELITE
Foto: PU Zagrebačka

Na području Velike Gorice pronađeno više od 2295 stabljika konoplje koje su brali u tu svrhu angažirani strani državljani.

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom, 29-godišnjakom kao i nad četiri državljanina Republike Srbije starosti 29, 31, 35 i 38 godina te jednom zasad nepoznatom muškom osobom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja, dok je 32-godišnjak sam počinio i kazneno djelo ‘Zločinačko udruženje’.

– Sumnja se da je 32-godišnjak krajem kolovoza 2021. godine s unaprijed stvorenom namjerom i protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga radi proizvodnje konoplje tipa droga namijenjene neovlaštenoj prodaji, organizirao zločinačko udruženje na način da je u zajedničko djelovanje s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi povezao ostale osumnjičene. Osumnjičeni s istim ciljem međusobno podijelili poslove unutar udruženja, na način da je 32-godišnjak financirao nabavku sjemena konoplje i opreme za umjetne uvjete uzgoja bilja, 29-godišnjak je u sastavu zločinačkog udruženja bio zadužen za pronalazak pogodnog prostora za instalaciju opreme i uspostavu improviziranoga laboratorija koji je naposljetku složen i stavljen u funkciju na području Velike Gorice od strane zasad nepoznate osobe – otkrili su iz policije.

Nadalje, osumnjičeni (32 i 29) su po sadnji konoplje svakodnevno se brinuli o sadnicama da bi po sazrijevanju konoplje 32-godišnjak angažirao četiri osumnjičena državljanina Srbije koji su bili zaduženi za branje i pripremu konoplje za neovlaštenu prodaju na ilegalnom tržištu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici proveli su pretragu skladišta na području Velike Gorice temeljem naloga suda te su pronašli ukupno 2 295 stabljika konoplje visine do 120 centimetara, 4 200 grama konoplje kao i kompletnu opremu za ostvarivanje uvjeta umjetnog uzgoja bilja.