Home Izdvojeno VIDEO Evo gdje sve naši sugrađani putuju linijom 290

VIDEO Evo gdje sve naši sugrađani putuju linijom 290

PODIJELITE

Nova ZET-ova autobusna linija 290 prometuje već desetak dana. Povezuje Veliku Goricu i Kvaternikov trg u Zagrebu preko Zračne luke, a prometuje svakih 35 minuta. Pitali smo naše sugrađane što misle o povezivanju Velike Gorice i istočnog dijela Zagreba te smo se u špici odvezli do Kvaternikovog trga i natrag i usput saznali koliko traje putovanje, koriste li putnici ovu liniju, ali i koliko je vožnja praktična i udobna.Većina naših sugovornika istog je mišljenja – ovakvo povezivanja Gorice i Zagreba i više je nego dobrodošlo.

– Ovo je nešto najbolje. Potez za čistu desetku, samo što treba biti više stanica – tamo kod karga, škola, carina. Daleko nam je gdje god idemo, moramo se vraćati iz Zrakoplovne nazad i ovdje prije, a to nam je opet daleko do posla. Samo da je još stanica, ali ovo je čista desetka – ispričala nam je Ljubica.

– Super je linija, brzo dođem i puno mi je jeftinije. Stvarno je nešto fantastično. Za Goricu to puno znači – rekla je Vesna dok je Ljerka imala par zamjerki – Jako lijepo, ali put do aerodroma je malo neuredan. Stari aerodrom bi trebalo malo očistiti pa bi bilo ljepše, ali je inače putovanje divno. I do Kvatrića stignem za 40 minuta.

Ljerka je zadovoljna jer više ne mora proputovati pola grada da bi došla do bolnice, Dubrave ili do Maksimira. Vesna s 290 putuje do Rebra – Imam dvije zone. Od Gorice do Rebra platim osam kuna – zadovoljno nam je rekla.

Ovu liniju građani Velike Gorice i Zagreba koriste iz više razloga – jedni kako bi brže stigli u istočni dio Zagreba, a drugima je to jednostavno izbor više.

– Ova linija mi paše jer mi blizu kvarta staje, jako je dobra linija i sada češće mogu ići busom jer moj ide tu i tamo, svakih sat vremena – rekao nam je Alen.

– Meni je to dobar izbor vožnje jer ako nemam jednog busa, dođem na ovaj. Znači imam sad tri linije koje staju kod crkve za Kozari Bok i stignem kući za deset minuta – ispričao nam je Dario.Gospodin Dragutin u autobus je ušao na stanici Zračna luka. Stigao je iz Amsterdama. Inače se na povratku sa Zračne luke vozio taksijem, ali kaže kako će se ubuduće voziti autobusom. Uvođenje ove linije po njegovom mišljenju je bio dobar potez. – Apsolutno dobar, i vidim da ćemo relativno brzo i doći i puno je bolje i onda s Kvatrića na tramvaj. Super je!

Vožnja linijom 290 od okretišta u Velikoj Gorici do okretišta na Kvaternikovom trgu trajala nam je 40 minuta u svakom smjeru. – Linija traje nekih 35 do 40 minuta vožnje dok su idealni uvjeti na cesti, dok nije velika gužva. Kada je špica, to je onda do 50-ak minuta – doznali smo od Marija Anića, vozača autobusa.Ovim pravcem se svakim danom vozi sve više ljudi, a dokaz tome je bio i pun autobus putnika na početnoj stanici na Kvatriću koji je kretao u 14 sati i 40 minuta. Do Gorice se izmijenio velik broj putnika, neki su se vozili tek par stanica, a neki cijelom trasom, od početka do kraja. – S obzirom na novu liniju, ljudi ima priličan broj, iz dana u dan sve više i više. Ali još linija nije potpuno živnula – objasnio nam je Mario Anić.Ova linija vozi u dvije zone, a granica je Domovinski most. Zadnja stanica prve zone je Petruševec, a već na Velikoj Kosnici aparat mijenja zonu u drugu. Putnici su vidljivo zadovoljni jer za osam kuna u manje od sat vremena vožnje mogu stići do Rebra, Maksimira i Dubrave. Uvjerili smo se kako je vožnja poprilično ugodna i kratka, a u autobusu 290 manja je gužva nego na liniji 268.