Home Izdvojeno ”Velikogorički biseri” održali koncert za građane

”Velikogorički biseri” održali koncert za građane

PODIJELITE

U Dvorani Galženica Mješoviti pjevački zbor ”Velikogorički biseri” sinoć je održao koncert za građane. Na njihovom repertoaru našlo se svega pomalo, a i inače pjevaju zabavne, starogradske pjesme, crkvene, ali i klasične. Sve ih prilagođava Marijana Komljenović koja zbor vodi od njegovog osnutka.

– Vole sve pjevati, slušati, zainteresirani su, dolaze redovito na probe što je itekako bitno jer bez redovitih proba nema zajedničkog zvuka i suradnje, a ni uspjeha – rekla nam je Komljenović.Ovaj zbor umirovljenika grada Velike Gorice osnovan je 1998. godine. Trenutno ima 20-ak članova koji nastupaju diljem Hrvatske, no najviše u Turopolju i Zagrebačkoj županiji.

– Nastupamo svugdje gdje nas pozovu, kao gosti naravno. Najviše u Velikoj Gorici na Goričkim večerima, Županijskim susretima Matice umirovljenika koji se svake godine održavaju u drugom gradu Zagrebačke županije. Čak smo nastupali na nekim natjecanjima na kojima smo osvajali visoke nagrade.Punih 20 godina zbor će proslaviti velikim koncertom u studenom. – Planiramo napraviti jedan svečani koncert, ovo je uvertira za ono što slijedi u 11. mjesecu i ovim putem pozivam sve koji su voljni doći nas podržati i proslaviti s nama tu jednu divnu, krasnu obljetnicu budući da je rijetkost da gospođe i gospoda u visokim godinama ipak dožive 20 godina zajedno se družeći i pjevajući – rekla je voditeljica Velikogoričkih bisera.

Na sinoćnjem koncertu u Galženici ugostili su OSS Buševec.