Home Izdvojeno Velikogoričke mažoretkinje: Pripremamo se za Svjetsko prvenstvo

Velikogoričke mažoretkinje: Pripremamo se za Svjetsko prvenstvo

PODIJELITE

Velika Gorica se ponosi svojim mažoretkinjama koje na natjecanjima osvajaju prestižne nagrade. Nakon što su na 10. Europskom prvenstvu mažoretkinja u kolovozu osvojile pet medalja, već se spremaju za Svjetsko prvenstvo mažoretkinja koje će se u travnju iduće godine održati u Beču. Danas ih je primio gradonačelnik Dražen Barišić i zahvalio što svoj grad promoviraju diljem Europe. Najavio je kako će im Grad za nesmetan rad osigurati potrebna financijska sredstva.

–  Nama je u interesu da ono što nauče i pokažu na raznim natjecanjima, a da bi uopće nastupile na natjecanjima i putovale diljem Europe u današnje vrijeme kada to gospodarstvo više ne može podržavati, onda trošak pada na proračun Grada i mi ćemo im u tome financijski pomoći  –  rekao je Barišić.

USPJEŠNA TRENERICA

Sanja Lazova Velikogoričke mažoretkinje trenira više od 10 godina. Ove je sezone svoj trenerski fokus bacila na juniorski tim i njihovi rezultati već su vidljivi.

–  Juniorke su na Europskom prvenstvu osvojile brončanu medalju i šesto mjesto u konkurenciji od preko 50 timova  –  istaknula je trenerica.

Sve 22 mažoretkinje zablistale su na Europskom prvenstvu u Mađarskoj. U konkurenciji 1500 mažoretkinja iz 11 država osvojile su dvije zlatne, srebrnu i dvije brončane medalje. A što je ključno za uspjeh u ovom, pomalo neobičnom, ženskom sportu? Trenerica ističe – talent do izražaja dolazi tek nakon predanoga rada!

LOVI IH PUBERTET

–  Ima talenata, ali uvijek više volja za radom razvije talent nego što je to vidljivo na samom početku. A kakve su na treningu, to je već druga stvar. Lovi ih pubertet i to su te godine u kojima ih treba potaknuti na rad. Ponekad moram biti i stroga. Ako pada kiša onda su loše volje pa ih treba pritegnuti  –  našalila se Sanja Lazova.

Većina djevojaka od malena plešu u mažoretkinjama. Petra Paver marljivo vježba od svoje 11. godine i uspjeh, kaže, nije slučajan. Medalje govore same za sebe.

–  Ovo su medalje sa europskog prvenstva u Mađarskoj održanom u gradu Tatabanya. Natjecanje je trajalo četiri dana i na njemu sudjelovalo preko 20 timova. Mi smo se zaista iskazale, ali ne stajemo jer pripremamo se za Svjetsko prvenstvo u Beču  –  priča nam Petra.

KOLAREC: OČEKUJEMO DOBRE REZULTATE

–  Velikogoričke mažoretkinje dugi niz godina grad Veliku Goricu prezentiraju ne samo na domaćim već i na međunarodnim natjecanjima. To je Grad prepoznao i kroz financijsku potporu i osiguravanje prostora za treniranje. Mislim da naše mažoretkinje imaju dobre uvjete te očekujem da se i više djevojaka uključi u bavljenje sa sportom i siguran sam da idućih godina možemo očekivati kvalitetne i dobre rezultate  –  naglasio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.