Home Izdvojeno Veleposlanica Kosova učenicima podijelila udžbenike

Veleposlanica Kosova učenicima podijelila udžbenike

PODIJELITE

Veleposlanica Kosova Shkëndije Geci Sherifi posjetila je školu na albanskom jeziku koja se održava u velikogoričkom Pučkom otvorenom učilištu i učenicima tom prigodom podijelila besplatne udžbenike. Zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević darovao joj je grb Zagrebačke županije i kuharicu sa zagrebačkim receptima. Veleposlanica Shkëndije Geci Sherifi zahvalila se na podršci koju županija pruža u održavanju nastave na albanskom jeziku te je naglasila kako je zakon o manjinama u Hrvatskoj jedan od najboljih u Europi, piše Večernji.hr

KONCERT ZA 101. OBLJETNICU

U povodu proslave 101. godišnjice samostalnosti Republike Albanije, Kurban Bajrama te nadolazećih blagdana Božića i Nove godine, večeras u 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica bit će održan kulturno – umjetnički program u kojem sudjeluju Nita Lumani, Leutrim Aliji, folklorna gupa „Tepelena“ i KUD „Mičevec“. Program zajednički organiziraju Ambasada Republike Albanije u Republici Hrvatskoj, Zagrebačka županija, Grad Velika Gorica, Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije i predstavnici albanske nacionalne manjine grada Velike Gorice.

AlbanciNASTAVA SVAKE SUBOTE

–  Današnji posjet nove veleposlanice Kosova značajan je za sve građane albanske nacionalnosti u Velikoj Gorici, ali i diljem Zagrebačke županije i Hrvatske. Veleposlanica Shkëndije Geci Sherifi podijelila je udžbenike za nastavu na albanskom jeziku koja se svake subote održava u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica od 9 do 12 sati  –  rekao nam je predstavnik albanske manjine u Zagrebačkoj županiji Memetali Zenuni.