Home Izdvojeno Velikogorička obitelj Pemper dobila nagradu Ponos Hrvatske

Velikogorička obitelj Pemper dobila nagradu Ponos Hrvatske

PODIJELITE
Foto: Screenshot / HRT

Kako prenosi HRT, nagradu Ponos Hrvatske ove su godine zaslužili udomitelji i posvojitelji, među kojima je i obitelj Pemper iz Velike Gorice koji su udomili četvero djece.

Željko Pemper i Danijela Toplek Pemper su nakon 15 godina zajedničkog života znali da mogu proširiti obitelj i bez biološkog roditeljstva, nakon čega su otišli u Centar za socijalnu skrb na obradu. Tako se za video prilog HRT-a Danijela prisjetila kako ju je pokojna Tatjana Krajač uputila na djecu koju mogu udomiti. Kada su ih vidjeli rekli su – idemo, oni su naša djeca. Pemperi su se opisali kao energični, marljivi, pametni i različiti, te, kako kažu, vole reći da su glasna i vesela obitelj.

“Ono što nas razlikuje je da smo mi obitelj koja ima šest članova, a sedam rođendana. Slavimo rođendan obitelji, onaj trenutak kada su oni došli i kada smo postali obitelj.”, govori Danijela za HRT.  kaže Danijela.

Udomljena djeca su u osnovno školi pa govore kako je njihove rasporede teško uskladiti uz izvannastavne aktivnosti. Za kraj priloga, objasnila je važnu poruku.

“Postoje djeca koja trebaju obitelj, kojima je obitelj želja. Nisu možda po PS-u, nisu možda netom rođena, plave kose ili nešto što svi roditelji zamišljaju, ali treba tu biti fleksibilan, treba znati da je ljubav dovoljna i da ljubav može svako dijete, bilo koju teškoću savladati ako mu se pruži podrška, ljubav i prije svega dom, ali jedan pravi obiteljski dom.”, zaključila je za HRT.