Home Gospodarstvo Velikogoričani jednoglasni: Voda mora ostati naša

Velikogoričani jednoglasni: Voda mora ostati naša

PODIJELITE

– Mi ne damo našu goričku vodu i pokušavamo okupiti što veće snage da ne dođe do uništavanja našeg dobra, nečega što smo stvarali dugo godina, što su stvarali i naši stari i što moramo ostaviti svojoj djeci u naslijeđe – objasnio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić na potpisivanju peticije “Ne damo goričku vodu”.

Podsjetimo, prema novom Zakonu o vodama, Vlada Republike Hrvatske uskoro će donijeti Uredbu kojom se definiraju granice uslužnih područja za vodoopskrbu. Velika Gorica time bi pripala širem sustavu čime bi izgubila ovlast nad tom djelatnošću. Upravo iz tog razloga gradonačelnik Barišić organizirao je peticiju kojom traži da gorička voda ostane u nadležnosti Grada. Peticiju će građani moći potpisati cijeli tjedan, a prikupljene potpise dostavit će Vladi RH.

voda

OSIM CIJENE, BRINE I ODRŽAVANJE

– Pitanje je i što sa svim resursima. Samo vodovodnih cijevi ima oko 600 kilometara, a gdje su sve one vodospreme… Pitanje je što će biti sa svime time što smo izgradili. Tko će to i na koji način to održavati? Sasvim sigurno neće unaprjeđivati jer imaju nekih svojih problema. Cijeli sustav dolazi u jednu rizičnu situaciju ako neće ostati u rukama onoga tko ga je stvarao i onoga koji će o njemu brinuti. Mislim da to nismo zaslužili – kazao je gradonačelnik Barišić.

Građani će svojim potpisima pokušati zaustaviti pripajanje goričkog vodovoda Zagrebu. Najviše ih brine poskupljenje i odlučni su u poruci: Ne damo goričku vodu.

– To nema uopće smisla. Uzeli su nam aerodrom, još da nam i vodu uzmu i gdje smo onda. Ja mislim da njegovi građani zaslužuju malo više od Zagreba. Prvo, plaćamo valjda najskuplji prijevoz u državi, sad još da nam vodu povise koliko oni hoće, to nije normalno. Mislim da će akcija uspjeti jer ipak građani odlučuju – kazao je Štefan Vid.

– Kaj drugo reći nego poručiti Bandiću i ekipi: Turopoljci ne daju vodu. To je naše. Neka zaborave priču glede toga – složio se Josip Jančić – Babriga.