Home Izdvojeno VIDEO TJEDNIK

VIDEO TJEDNIK

PODIJELITE

SRUŠEN REKORD TUROPOLJSKE TRKE

Gotovo 1.000 ljudi sudjelovalo je na ovogodišnjoj Turopoljskoj trci. Podijelilo se 1.500 porcija graha, a Joel Maina Mwangi srušio je i dosadašnji rekord polumaratona.

OTVARANJE CENTRA ZA LEGALIZACIJU

Počinje akcija rješavanja nagomilanih predmeta. Cilj je do kraja lipnja riješiti 35 posto zahtjeva za legalizaciju, odnosno ukupno obraditi 4.360 predmeta. Barišić ističe kako je nezadovoljan s dosadašnjim tempom rješavanja zahtjeva, te da će biti oštar, čak i nemilosrdan, u slučaju da se oni ne riješe prema akcijskom planu.

TABLETI ZA GORIČKE UČENIKE I STUDENTE

Učenicima i studentima koji nisu dobili gradske stipendije, a za to su imali sve uvjete i bili odmah „ispod crte“, Grad je dodijelio 27 tabletA. Učenike i studente gradonačelnik Barišić je pozvao da i nakon obrazovanja ostanu raditi u svom gradu kako bi dali doprinos njegovom daljnjem razvoju.

SEZONA RADOVA: POPRAVLJAJU SE CESTE I UREĐUJE GRAD

Radove na izgradnji Jelačićeve ulice u Kurilovcu, Gradičke i Tomislavove u Gradićima, te Ljudevita Gaja u Gornjoj Lomnici – investiciju vrijednu 11,5 milijuna kuna, obišao je gradonačelnik Dražen Barišić. Ističe kako je važno obnoviti ulice u južnom dijelu Gorice jer one će preuzeti tranzitni, ali i promet iz samog centra grada koji postaje šetnica.

NAJVEĆA TUROPOLJSKA KOBASIJADA

Ovogodišnja Turopoljska kobasijada bila je najveća po broju prijavljenih, a među njima najbolji je bio mladi mesar Matija Matulin. Recept za najbolju domaću kobasu, Matulin ipak nije želio otkriti.