Home Gospodarstvo Velika Gorica dobila nove majstore zanata

Velika Gorica dobila nove majstore zanata

PODIJELITE

Predsjednik Udruženja Obrtnika Velika Gorica Vlado Mikulčić uručio je majstorske diplome majstoricama i majstorima iz Velike Gorice. Majstorske ispite položili su Robert Nestić – elektro-instalater, Marijana Detelić – frizer, Ružica Šćepina – frizer, Katarina Bedeković – frizer, Darko Novoselec – limar.

Na svečanoj podjeli majstorskih diploma istaknuto je da se unatoč krizi, broj obrtnika s položenim majstorskim ispitom i titulom majstora na području Zagrebačke županije i Grada Zagreba održava na visokoj razini od minimalno stotinu novih majstora godišnje.

Prvi majstorski ispiti počeli su se provoditi 1996. godine i tada je ispit položio 51 majstor. Iz godine u godinu taj broj je rastao, tako da su samo prošle godine ispit položila čak 373 majstora.  U proljetnom ispitnom roku je 123 majstora položilo ispite iz 31 zanimanja.

– Majstorska diploma dokaz je visoke stručnosti, te je kao takva prepoznata i priznata u zemljama Europske unije. Upravo priznatost majstorskih ispita u zemljama Europske unije je razlog više zbog kojih se buduće majstorice i budući majstori odlučuju na majstorske ispite – ističe predsjednik Udruženja Vlado Mikulčić.