Home Najave VEGORA Doznajte u kakvom su odnosu brending, marketing i logo firme

VEGORA Doznajte u kakvom su odnosu brending, marketing i logo firme

O tome kako stvoriti brend i poziciju na tržištu saznajte na radionici, u četvrtak, 16. rujna

PODIJELITE

Znate li u kakvom su odnosu brending, marketing, logo firme? Odgovor na ovo pitanje svi nekako znamo. Ili ne znamo. Ili ne razmišljamo o tome, no valjalo bi ponoviti ‘gradivo’. Nužno je povući liniju razgraničenja. Sva tri pojma međusobno su povezana, to su tri komponente javnog predstavljanja svake firme – ali to nisu sinonimi.

Marketing se pojavljuje u različitim formama. U svojoj biti, marketing je trajni proces buđenja, poticanja i održavanja interesa i lojalnosti spram firme, od strane potencijalnih klijenata. U odnosu na brend, marketing je operativni proces. Iako, kreativan sam po sebi!

Primjerice, logo firme je jednostavno prepoznatljivo vizualno rješenje koje ju prezentira, njen brend i ponudu. Naizgled jednostavna stvar, međutim u stvarnosti ipak nešto potencijalno veliko – logo je grafičko rješenje koje sumira i poručuje što firma nudi, šalje poruku klijentima i daje do znanja s kim klijenti imaju posla. K tome još pomno prilagođen prilici u kojoj se aplicira.
Nije pok. Steve Jobs preplatio 100 000 $ za logo kompanije “Next” i pri tome bez prava na ijednu sugestiju o grafičkom rješenju! Ne. Znao je što traži i o kojem je poslu ovdje riječ.

O tome kako stvoriti brend i poziciju na tržištu saznajte na radionici agencije VE-GO-RA, u četvrtak, 16. rujna 2021. Radionicu vodi g. Vitomir Lučić, česti predavač njihovih radionica.

Radionica je besplatna za sve polaznike. Više informacija o samoj radionici i formu za prijavu za sudjelovanje potražite na linku ovdje.