Home Najave ‘VEĆE OD TRAUME’ Dokumentarac o ženama traumatiziranim u Domovinskom ratu u Kinu...

‘VEĆE OD TRAUME’ Dokumentarac o ženama traumatiziranim u Domovinskom ratu u Kinu Gorica

Tri žene kroz slojevit proces osnaživanja iznose priče svojih života u nagrađivanom dokumentarcu

PODIJELITE

Nakon međunarodne premijere na jednom od najprestižnijih festivala dokumentarnog filma, kanadskom festivalu HOT DOCS, svjetske premijere na domaćem ZagrebDoxu gdje je ovjenčan posebnim priznanjem žirija u regionalnom natjecateljskom programu te Nagradom publike, dokumentarac ‘Veće od traume’  stiže na filmsko platno u Kino Gorica!

Veće od traume kroz tri godine prati stanja i doživljaje triju žena (Katica, Ana i Marija) traumatiziranih u Domovinskom ratu, koje kroz slojevit proces osnaživanja vlastitih resursa iznose priče svojih života. Proces iscjeljivanja traumi ovih žena odvija se u sklopu programa “Ja sam mnogo više od moje traume”, putem sistemsko-integrativnih suportivnih metoda kojim polako vraćaju svoje dostojanstvo i povjerenje, izgubljeno tijekom rata.

Film je režirala Vedrana Pribačić, uz koautoricu Mirtu Puhlovski, koja je ujedno i producentica filma (Metar60). Direktor fotografije je Dario Hacek, a film je snimala i Dinka Radonić, montirala ga je Marta Broz, a za zvuk su bili zaduženi Dario Domitrović, Tihomir Vrbanec i Frano Homen.

„Gledatelji su bili potpuno obuzeti filmom. Nisam čula niti jedan šum, kašalj ili šuškanje. Poslije su nam ljudi prišli, ganuti, pa sam se i ja skoro rasplakala. A inače nisam taj tip. Očito smo napravile dobar film koji je povukao publiku. Dok smo radile na njemu, pitale smo se hoće li se publika moći povezati s tako traumatičnom pričom. Eto, povezala se“, istaknula je redateljica Mirta Puhovski.

Termini prikazivanja su: 5. (četvrtak), 9. (ponedjeljak) i 10. (utorak) svibnja s početkom u 20.00 sati. Ulaznice možete kupiti na blagajni Učilišta ili ONLINE.