Home Najave Cheerleadersice iz cijele Hrvatske na 2. Vegas kupu pokazat će plesno umijeće...

Cheerleadersice iz cijele Hrvatske na 2. Vegas kupu pokazat će plesno umijeće i akrobacije

Kup će se održati 7. svibnja s početkom u 10.00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Ove subote, 7. svibnja, imat ćete prilike provesti zanimljivo prijepodne u društvu cheerleadersica iz cijele Hrvatske. Naime, s početkom u 10.00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani održat će se 2. Vegas Kup.

Ulaz u dvoranu je slobodan, a brojne navijačice pokazat će vam svoje umijeće plesa, zanimljive koreografije i akrobacije.

Kroz cheerleading djevojčice i djevojke kreiraju svoju osobnost, pokazuju svoju ritmičnost i sinhronizaciju te im je on kao takav postao puno interesantniji. Kao poveznicu svega, dobili smo ideju Otvorenog kupa Vegas kojim se omogućava djevojkama i djevojčicama da se okušaju u ovoj novoj vrsti plesa, ali i da odmjere snage kroz natjecateljski dio sa kolegicama iz klubova iz gradova širom Lijepe naše – pojašnjavaju iz CK Vegasa.

Otvoreni kup VEGAS je natjecateljskog karaktera ali isto tako je zamišljen na način da će svaka natjecateljica biti nagrađena za svoj rad i trud medaljom čime se ujedno potiče na prijateljstvo, omasovljavanje i ljubav prema novoj vrsti plesa.

S pripremama Kupa krenuli smo u veljači ove godine razrađujući slanje prijava te kontaktima potencijalnih klubova za sudjelovanjem na Kupu. Intenzivno smo krenuli i sa pripremama naših članica, razradom novih natjecateljskih disciplina, kreiranjem koreografija te odlaskom na pripremne Kupove kako u našoj Županiji tako i diljem Lijepe naše. Smatramo da je ovaj Kup pozitivna promocija, kako za našu ZŠUGVG tako i za sam Grad Veliku Goricu – navode.

Podsjetimo, prvi Otvoreni Kup Vegas koji je održan u Velikoj Gorici prije tri godine ponukao je jako dobar odaziv, što natjecatelja to gledatelja, a s obzirom na novost što u sportu što u događaju te se s punim pravom iz Kluba nadaju kako će već ove godine odaziv biti duplo bolji.

Kroz ovakve vrste priredbi djevojčice i djevojke svih uzrasta se mogu upoznati s Cheerleadingom u našem gradu, proširiti poznanstva, te stvoriti nova prijateljstva i sportske aktivnosti, te naposljetku sudjelovati u sportskom natjecanju i natjecateljskoj konkurenciji.

Do sada je organiziran samo jedan Vegas kup koji je pokazao da postoji veliki interes kako dolazećih klubova tako i ponešto gledatelja za ovu vrstu priredbe.

Drugi Vegas kup organizira se pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice, Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice te Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, a uz potporu Ureda za lokalni šport Hrvatskog olimpijskog odbora.