Home Izdvojeno Vatrogasci spremni za veliku vježbu

Vatrogasci spremni za veliku vježbu

PODIJELITE

DVD Mraclin u nedjelju organizira veliku vatrogasnu vježbu u kojoj će sudjelovati sva vatrogasna društva iz Donjeg Turopolja. U akciji će sudjelovati oko 60-ak vatrogasaca i 10 vozila, što ovu vježbu čini jednom od većih takve vrste koju organiziraju dobrovoljna vatrogasna društva turopoljskog kraja.

– U nedjelju će se u Mraclinu okupiti sva vatrogasna društva iz Župe Vukovina, odnosno DVD-ovi Buševec, Okuje, Kuče, Staro Čiče, Vukovina, Turopolje, Čička Poljana, Rakitovec i Mraclin. Riječ je o združenoj vježbi koja bi trebala pokazati našu spremnost da se nosimo s vatrenom ugrozom na našem području. – istaknuo je predsjednik DVD-a Mraclin, Darko Vukašinec.

Pokazna vježba održat će se u prostoru poduzeća ‘Kova’ u Mraclinu. Cilj vježbe je pokazati da lokalni DVD-ovi u slučaju spriječenosti Javne vatrogasne postrojbe mogu i sami preuzeti odgovornost borbe s vatrenom stihijom. Ona će se održavati u zahtjevnim uvjetima industrijskog okruženja. Glavni izazovi bit će zapaljenje drvenog otpada i biomase, požari na zatvorenom i otvorenom prostoru, evakuacija radnika te unutarnje navale i spašavanje unesrećenih.