Home Crna Kronika Vatra progutala silos: U tvornici parketa Galeković izbio požar

Vatra progutala silos: U tvornici parketa Galeković izbio požar

PODIJELITE

U proizvodnom pogonu tvornice parketa Galeković u Mraclinu jučer je oko 11 sati izbio požar. Vatrena buktinja pojavila se na silosu prepunom suhe piljevine. Djelatnici tvornice odmah su reagirali i aparatima za gašenje počeli gasiti vatru koja je postajala sve snažnija.

vatra1

– Uletio je kolega iz proizvodnje i rekao da zovemo vatrogasce da se silos zapalio. Naši radnici su aparatima za gašenje na sreću uspjeli stabilizirali požar i prije nego što su vatrogasci stigli. Bilo je strašno, vatra je buktala – ispričala nam je djelatnica Ana Marija Sumajstorčić.

U tvornici je u tijeku policijski očevid.

– Požar je izbio proizvodnom pogonu tvornice, iz zasad neutvrđenog razloga. Ugasili su ga vatrogasci, a očevid će se obaviti danas – kažu u policiji.

KVAR NA STROJU ZA DOZIRANJE PILJEVINE

Od vlasnika tvornice Filipa Galekovića  doznajemo kako je požar nastao zbog kvara na stroju koji se nalazi ispod silosa.

– Riječ je o stroju za doziranje suhe piljevine u proizvodnji peleta i briketa. U tom silosu nam se skladišti sva suha piljevina. Zahvaljujući našoj brzoj reakciji spriječili smo da sve ne izgori.

akcija_skolarac4

ŠTETA 300-TINJAK TISUĆA KUNA, A PROIZVODNJA STOJI

Galeković ističe kako je najveća šteta u tome što proizvodnja stoji, a naruđbe za izvoz u Italiju, Njemačku i Francusku ne mogu se realizirati. Vlasnik procjenjuje da je na samom stroju nastalo 300-tinjak tisuća kuna štete. Očekuje kako će trošak pokriti osiguranje.