Home Vijesti Iz europskog fonda Grad namaknuo novac za 27 pomoćnika u nastavi

Iz europskog fonda Grad namaknuo novac za 27 pomoćnika u nastavi

PODIJELITE

Iz projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ za financiranje iz europskog socijalnog fonda, Grad Velika Gorica ishodio je milijun kuna koji će omogućiti financiranje pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju.

– Projekt će omogućiti financiranje 27 pomoćnika u nastavi tijekom 10 mjeseci za isto toliko djece u našim osnovnim školama u iznosu od 1.044.970,00 kuna – stoji u priopćenju gradske uprave.

akcija_Skolarac1

Od maksimalnih 100 bodova, projekt Grada Velike Gorice dobio je 93 boda što ga je dovelo na 7. mjesto od ukupno 26. prijavljenih gradova i županija.

– Važno je istaknuti da će se po završetku financiranja projekta, pomoćnici u nastavi financirati iz gradskog proračuna. Projekt su napisali i prijavili savjetnici iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport dr.sc. Arijana Mataga Tintor i Neven Topoljnjak i suradnik za EU fondove Ivan Čobanov – ističu iz Grada.

Slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta te provedba projekta.