Home Kultura UZBUNA U PLASTIČNOM CARSTVU Ljetna turneja po Turopolju

UZBUNA U PLASTIČNOM CARSTVU Ljetna turneja po Turopolju

PODIJELITE

Ekološka predstava “Uzbuna u Plastičnom carstvu”, prema tekstu Marije Antić i režiji Mirela Huskića, a koja okuplja domaću glumačko-produkcijsku ekipu, kreće na ljetnu turneju po Turopolju.

Tako će već za vikend, u subotu 26.6. gostovati u Novom Čiču, u sklopu manifestacije Dana mjesta, a dan kasnije, u nedjelju, 27.6. u Gradićima. Obje izvedbe počinju u 18 sati i besplatne su.

“Uzbunu nismo igrali od jeseni pa nam je tim veće zadovoljstvo ponovo stati na scenu i obnoviti predstavu. Do sad je igrala 15-tak puta, uglavnom u gradu i na gradskim manifestacijama, a s ovom smo sezonom odlučili krenuti po našim selima i mjesnim odborima i tako učiniti kazalište dostupnim svima”, govori nam Ana Katulić, Velikogoričanka koja se u predstavi pojavljuje u ulozi Kosjenke, a čiji obrt Plartforma, nosi dio produkcijsko-organizacijskog kolača.

U predstavi igra i velikogorički glumac i lutkar, Mirel Huskić koji tumači lik Plastik Fantastika, a kao Mali i Bicikla u ovoj se varijanti pojavljuju glumice Lidija Kraljić i Katarina Arbanas.

Do kraja godine, predstava će zaigrati i u Vukovini, na manifestaciji “Vidim, čujem i mirišem ljeto”, u subotu 7.8., a planirano je još izvedbi do kraja godine.

Predstava je financirana sredstvima EU kohezijskog fonda u programu “Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice”, a namijenjena je učenicima osnovnih škola.