Home Izdvojeno Kraljica voća na Gastru Turopolja

Kraljica voća na Gastru Turopolja

PODIJELITE

IMG_7417

Štrudlom od jabuka koju su pripremile kuharice velikogoričkih dječjih vrtića, započeo je 12. Gastro Turopolja. Besplatnu štrudlu Velikogoričani su mogli degustirati na Tržnom centru, uživajući ujedno u kulturnom programu kojeg su izveli tamburaši i mlađe sekcije FA Turopolja.

–  Najljepše je početi sa slatkim. Sezona je jabuka, berba je počela, pa smo se odlučili za slasticu uobičajenu za ove krajeve – ističe direktorica velikogoričke Turističke zajednice Milada Mesarić.

Ovogodišnji Gastro će trajati mjesec dana, a podijeljen je na nekoliko tematskih ciklusa. Narednih dana sve će biti u znaku „kraljice voća“; sve do 18. listopada slastičarnice i restorani koji su uključeni u manifestaciju u ponudi će imati deserte s jabukama.

Restorani će potom od 21. do 26.listopada gostima ponuditi posebnu ponudu; dva jelovnika sa tri slijeda, po izuzetno povoljnim cijenama – od 35 do najviše 100 kuna.

–  Gastro je zamišljen kao priča koja promiče proizvodnju hrane i plasman kroz naše ugostiteljske objekte. Manifestacija je odigrala bitnu ulogu u edukaciji stanovništava, ali i ugostitelja, o načinu pripreme i posluživanja hrane, kao i korištenju zdravih domaćih namirnica – dodaje direktorica Mesarić.

Velika završnica je Gastro izložba, odnosno Veliki turopoljski ručak koji će i ove godine biti na prostoru kod Muzeja Turopolja. Velikogorički ugostitelji će ponuditi jela koja najbolje prezentiraju ponudu restorana, te po jedno nacionalno jelo zemalja Europske unije.

U sklopu ovog festivala hrane posjetitelji će moći vidjeti i raznovrsnu ponudu goričkih obrtnika, kušati kvalitetna vina uzgojena u Vukomeričkim Goricama, sve to uz nastup tamburaša i kulturno umjetničkih društava.