Home Izdvojeno Uskoro počinje škola, vozači se pozivaju na oprez

Uskoro počinje škola, vozači se pozivaju na oprez

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Još nas samo par dana dijeli od početka nove školske godine. U ponedjeljak, 4. rujna, u 26 osnovnih i područnih škola, na velikogoričkom području u prvi razred krenut će 763 učenika. Stoga je policija pozvala sve sudionike u prometu, kao i roditelje i učenike, da budu opreznijih prvih dana u prometu kako bi prvašići bili što sigurniji. I ove će se godine održati akcija Poštujte naše znakove”, a prometni policajci za nju su već spremni.

– Tijekom kolovoza policajci su obišli zone svih osnovnih škola, kojim prilikom nisu utvrdili nedostatke prometne signalizacije. U rujnu će policiji predmetna akcija, odnosno nadzor prometa u zonama osnovnih škola, biti prioritet. Promet ćemo nadzirati s maksimalnim brojem policajaca, a osobitu pažnju ćemo posvetiti poštivanju ograničenja brzine kretanja i nepropisnom parkiranju – najavili su iz Policijske uprave Velika Gorica. Povodom početka nove školske godine održat će i posebnu akciju u rujnu čiji je cilj senzibiliziranje javnosti, u prvom redu vozača na potrebu tolerantnijeg pristupa i ponašanja za volanom, odnosno potrebu za povećanim oprezom vozača u zonama osnovnih škola. U akciji će sudjelovati i djeca koja će uzornim vozačima dijeliti prikladne poklone. Svim učenicima prvih razreda osnovnih škola policajci će održati predavanje o sigurnom sudjelovanju u prometu s aspekta pješaka.

U prvih osam mjeseci ove godine na području PP Velika Gorica u prometnim nesreća nije bilo poginule djece, a ukupno je ozlijeđeno osmero djece.