Home Izdvojeno Posjetite izložbu pasa i doznajte koja je pasmina idealna za vas

Posjetite izložbu pasa i doznajte koja je pasmina idealna za vas

PODIJELITE

U nedjelju 3. rujna u dvorištu osnovnih škola Jurja Habdelića i Eugena Kvaternika održat će se Specijalna izložba pasa II. i III. FCI grupe. Izložba počinje u 10 sati i trajat će do 15 sati. Na njoj će sudjelovati više od stotinu izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Slovačke. Pse će ocjenjivati suci: Anđela Ban, Bianka Kasun Mikšić, Damir Skok i Monika Skok.

Posjetitelji će moći razgovarati s izlagačima te se posavjetovati sa stručnjacima o tome koji je pas za njih najbolji.

– Danas je najveći problem što ljudi nabave psa samo na osnovu vanjskog izgleda. Svi posjetitelji edukaciju mogu dobiti na samoj izložbi. Moći će doznati sve vezano za prehranu psa, njegovo održavanje i koje su to druge obveze koje vlasnik treba izvršavati kod pojedinih pasmina – rekao nam je dr. vet. med. Tino Kotaran, predsjednik Kinološkog kluba Velika Gorica.

Posjetitelji izložbe, posebno djeca, moći će se i fotografirati sa psima. Izložba će biti i humanitarnog karaktera pa će se pomoći polaznicima prvih razreda iz socijalno ugroženih obitelji, a dio sredstava ići će i Udruzi Renato Branka Ognjenovića za školovanje kuhara iz socijalno ugroženih obitelji. Pokrovitelj izložbe je Grad Velika Gorica.