Home Izdvojeno “Upoznaj bolje Turopolje” na drugoj Turopoljskoj milji

“Upoznaj bolje Turopolje” na drugoj Turopoljskoj milji

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

U subotu, 1. srpnja održat će se drugi cikloturistički maraton “Turopoljska milja”. Moto ovogodišnje utrke je “Upoznaj bolje Turopolje”, a cilj je približiti prirodna i kulturna dobra koja se skrivaju u ravnicama, brdima i šumama Turopolja.

– Cilj nam je i potaknuti što veći broj sudionika, različitih dobnih skupina, na aktivan život u biciklizmu, pogotovo u Zagrebačkoj županiji i u Turopolju, te privući ljude iz različitih dijelova Hrvatske u Turopolje – poručuju organizatori.

Organizator, Udruga VG TUR TEAM i ove godine osigurala je veliki broj nagrada čiji će se dobitnici saznati izvlačenjem tombole na kraju manifestacije. Za sve sudionike maratona osigurano je osvježenje – kiflice, voće i voda na svim stajalištima, a na samom kraju manifestacije svi sudionici uživat će u domaćoj kuhinji.

Start biciklijade je u Pleškoj ulici ispred caffe bara Bambus u 10 sati, a od 8 će trajati prijave, podjela brojeva i upoznavanje s rutom.

Ruta biciklijade duga je 50 kilometara, visinske razlike 110 metara, a vozit će se prosječnom brzinom od 17 kilometara na sat asfaltom i makadamom. Ruta biciklijade je Velika Gorica (caffe bar Bambus, Pleška 38) – Gradići – Lukavec – Markuševec Turopoljski – Gudci – Kostanjevec – Šiljakovina – Mala Buna – Mraclin – Kuče – Donje Podotočje – Jagodno – Novo Čiče – Velika Gorica (caffe bar Bambus, Pleška 38).

Organizirana stajališta su Stari grad Lukavec, Western ranch Cowboy u Markuševcu Turopoljskom, Kostanjevec, DVD Šiljakovina te Osnovna škola Kuče. Planirani dolazak na cilj koji je ujedno i start je u 16 sati i 30 minuta.

Kotizacija se na dan održavanja utrke plaća 20 kuna. – Plaćanjem kotizacije ostvarujete pravo na start paket prilikom prijave, okrjepu kiflicama, vodom i voćem na svim stajalištima, pravo sudjelovanja na tomboli na kraju biciklijade kao i na ukusan domaći ručak te još puno toga – poručuju organizatori.

Prijaviti se možete putem linka do 30. lipnja online te na dan održavanja biciklijade osobno. Više informacija potražite na Facebook stranici.

– U slučaju lošeg vremena biciklijada će se odgoditi 7 dana. Svi sudionici sudjeluju na vlastitu odgovornost. Sudjelovati mogu samo osobe starije od 16 godina dok ostali mogu sudjelovati uz prisustvo starije osobe i obaveznu kacigu. Osobe koje sudjeluju uz prisustvo starije osobe nisu dužne plaćati kotizaciju – napominju organizatori.

Tijekom utrke osigurana je pratnja policije, vatrogasaca, redara i medicinske pomoći, kao i pratnja servisnog vozila kako mali kvarovi i probušena guma ne bi nikoga spriječili da dođe do cilja.