Home Izdvojeno Biciklisti svih generacija na prvoj Kučkoj biciklijadi

Biciklisti svih generacija na prvoj Kučkoj biciklijadi

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

U subotu u 11 sati startala je 1. Kučka biciklijada. Na tri rute, dvije natjecateljskog i jednoj rekreativnog karaktera, sudjelovalo je 80-ak sudionika svih generacija.

Ovu utrku, po uzoru na Buševačku biciklijadu, organizirala je Udruga žena Kuče. – Buševčani su nas ponukali da i mi probamo da li to ide. S obzirom na to da je to prva biciklijada i ako je bilo negdje nekih propusta ili da se strelice nisu vidjele na cesti ili da je netko nezadovoljan, ovim putem se ispričavamo, ali se nadamo da smo sve odradili korektno. Nadamo se da će druga biti bolja i iskusnija – rekla je Zora Ištvanek, predsjednica Udruge žena Kuče te se zahvalila. – Ova je prva Kučka biciklijada na koju smo jako ponosni. Bilo je super i zahvaljujem se svim sudionicima i svim DVD-ovima koji su na bilo koji način pomogli omogućiti ovu našu biciklijadu da odradimo korektno i fer.

Foto: Udruga žena Kuče/Facebook

Utrke su startale ispred Društvenog doma u Kučama. Sudionici su vozili rekreativnu rutu od 15 kilometara – Rekreational route (RR) koja se do Buševca i natrag vozila po asfaltu i ravnoj površini te natjecateljske rute – Extreme route (EXTR) dugu 47 kilometra voženu po ravnoj, asfaltiranoj površini XC route (XCR) dugu 30 kilometara voženu po makadamskom putu, šumi i neravnoj površini.

Nakon vožnji, održano je druženje uz pjesmu, veselje te hranu i piće, a za prva tri mjesta natjecatelji su dobili medalje.