Home Vijesti Upisom u registar donora koštane srži 25-godišnjoj majci Josipi možemo spasiti život

Upisom u registar donora koštane srži 25-godišnjoj majci Josipi možemo spasiti život

U suradnji sa Zakladom Ana Rukavina u ponedjeljak, 5. travnja u velikoj galeriji na zagrebačkom FER-u imate priliku upisati se kao darivatelj koštane srži

PODIJELITE

Kako smo prethodno pisali, 25-godišnja supruga i majka Josipa Pavković prošle je godine saznala da boluje od akutne limfocitne leukemije. Nakon brojnih kemoterapija, bolest je otišla u remisiju, ali se ipak vratila.

Stoga, Josipi je hitno potrebna nova koštana srž. U suradnji sa Zakladom Ana Rukavina u ponedjeljak, 5. travnja organizira se humanitarna akcija kako bi se ovoj mladoj majci  pomoglo da pronađe odgovarajućeg donora.

U ponedjeljak, 5. travnja, od 10 do 12 sati imate se priliku upisati se kao darivatelj koštane srži u velikoj galeriji na zagrebačkom FER-u.

Ovoj mladoj ženi i majci možemo pomoći i mi na način da se testiramo i potom upišemo u registar donora. Podsjetimo, apel je na Facebooku objavila Josipina šogorica kako bi joj pronašli odgovarajućeg donora.

– Ovim putem vas pozivamo da izdvojite svoje vrijeme i upišete se u hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja (vadi vam se jedna epruveta krvi koja ide dalje na HLA tipizaciju) i time povećate šansu Josipi i drugim oboljelima da pronađu odgovarajuću koštanu srž.
Potencijalni darivatelji moraju biti u dobi od 18 do 40 godina – istaknula je.